Tu știi cum să alegi ce e mai bun pentru patul tău? Îți dăm câteva indicii.

1. Salteaua

Oricât ți-ar plăcea ca atunci când mergi la culcare, să te trântești într-un pat foarte moale, în care să te scufunzi cu totul, trebuie să știi că cea mai bună alegere în materie de saltele este una tare, care să-ți mențină coloana vertebrală dreaptă. Te vei trezi mai odihnit și mai energic. Poți opta pentru una cu straturi de cocos și latex, care susțin uniform coloana și permit aerului să circule rapid în interiorul saltelei.

2. Lenjeria de pat

Gândește-te la lenjeria ta de pat ca la un capriciu bine-meritat, un fel de cocon de liniște în care să te cuibărești după o zi agitată la birou. În general, e bine să ai grijă ca lenjeria de pat să fie din materiale cât mai naturale. Pentru cei mai dinamici dintre noi, bumbacul satinat face minuni pentru somnul liniștit. Iar în cazul celor mai pretențioși, un așternut din mătase naturală este cel mai bun remediu împotriva nopților agitate.

3. Perna

Cea mai sănătoasă alegere este o pernă suficient de mare încât să îți susțină confortabil capul, dar suficient de îngustă încât să nu ajungi cu umerii pe ea. În mod ideal, perna ar trebui să fie mai tare, ca să îți mențină capul aliniat cu restul coloanei. Astfel, eviți durerile cervicale care nu numai că îți strică ziua, dar pe termen lung pot duce la probleme care vor necesita mai mult tratament decât schimbarea pernei. Nouă ne place perna care se resetează la fiecare schimbare simțită, luând forma capului tău. Mai mult, aromele din interior – printre care ceaiul verde – absorb mirosurile neplăcute și te ajută să dormi mai bine.

4. Pilota

Alege-o în funcție de temperatura din casă, nu în funcție de anotimp. Nu uita că atunci când dormi, corpul tău eliberează căldură, iar rolul pilotei este să mențină constantă această temperatură. Alege materiale naturale și nu uita să scoți toate pilotele la aerisit o dată la trei-patru zile. Țesăturile naturale atât de groase pot fi culcușuri perfecte pentru acarieni. Cele cu păr de cămilă au proprietăți termice excepționale.

5. Detergentul

Nu uita de procedeele de curățare ale așternuturilor. Atât pernele, cât și cearșafurile, păturile, plăpumile, pilotele sau orice califici drept componentă a așternutului tău trebuie să fie spălată cu un detergent ales cu atenție. Nu vrei să riști o alergie la detergent sau balsam. Cel mai sigur, mai ales dacă ai diverse probleme de sănătate, ar fi să alegi un detergent ecologic, fără substanțe petrochimice, fosfați, conservanți, enzime sau parfumuri sintetice.

Sursa foto: http://mattressesofmuskoka.com/