Știm că uneori cele 24 de ore nu îți ajung pentru tot ce ai de făcut, iar antrenamentele pică pe ultimul plan. Tocmai de aceea, îți dăm soluții simple, ca să te menţii în formă cu minimum de efort.

Fă antrenamente scurte în timpul zilei

Dacă ai doar perioade scurte în timpul zilei în care ai putea să strecori câteva exerciţii, atunci este important să maximizezi beneficiile. Activităţile fizice de intensitate mică nu trebuie excluse din rutina ta, dar pentru că îţi ocupă mai mult timp, alege şi unele scurte, de intensitate mare. Încearcă antrenamente care implică mai multe grupe musculare, pe care poţi să le faci rapid, precum cele de aerobic sau funcționale. Însă ai grijă să alternezi tipurile de exerciții, astfel încât corpul tău să nu se obişnuiască cu tipul de mișcare.

Alege o sală kids friendly

Ca să câștigi timp pentru antrenamentul tău, alege o sală cu programe special create pentru copii. Dacă micuţul tău are între 4 şi 12 ani poate participa la World Class Kids, la antrenamente de Karate, Wushu, Gimnastică sau Les Mills Born to Move, care îi vor modela corpul şi îl vor face să capete încredere în propriile forţe. Iar tu vei avea timp să îţi alegi oricare dintre clasele care îţi aduc cele mai bune rezultate.

Faceți mișcare împreună

Folosește ieșirile în parc și pentru a-ți lua porția de exerciții fizice zilnice. Poți alege jocuri care să vă pună în mișcare pe amândoi sau chiar sesiuni de alergare. O altă opțiune ar fi să folosești timpul în care el se joacă împreună cu ceilalți copii pentru un mic circuit de exerciții.

Mută sala acasă

Strecoară 10-15 minute de interval training cu intensitate ridicată în timp ce cel mic se joacă sau jumătate de oră de alergare pe bandă, cât timp urmărește animația preferată. Păstrează antrenamentul de forță pentru orele de seară, după ce s-a culcat, atunci când nu mai ai la fel de multă energie. Astfel vei avea un program complet de exerciții zilnice și nu va trebui să sacrifici timpul petrecut împreună cu familia ta.