Vrei să îţi reîncarci bateriile în weekend? Am selectat câteva destinaţii pentru o evadare activă.

Barcelona

Barcelona

Stai lângă plajă. Fascinați de arhitectura lui Gaudi si de magazinele colorate, vizitatorii uită de cele mai multe ori că Barcelona are și o plajă. Iar hotelurile aflate la marginea ei sunt dintre cele mai bune. Îți recomandăm, Hotel Arts, cu o vedere incredibilă la mare și o minunată vibrație mediteraneană, care te va face să uiți că ești la câteva minute distanță de oraș.

Pune în bagaj încălțările de sport, pentru că poți descoperi Barcelona în timp ce alergi. Turul ghidat Go!Running – în patru variante, cu distanțe cuprinse între 8 și 13 kilometri, acoperă toate obiectivele turistice importante.

Amsterdam

Amsterdam

Închiriază o bicicletă. Dacă faci deja asta pe meleagurile natale, atunci vei afla cu bucurie că în Amsterdam numărul de biciclete îl depășește pe cel al locuitorilor. Mai mult, vei găsi centre de închiriat la tot pasul.

Prinde vâsla! Amsterdam este locul potrivit pentru a-ți da seama dacă ai talent la… vâslit în picioare. Începătorii pot opta pentru lecții introductive, în timp ce avansații sunt invitați la un tur al Amsterdamului cu vâsla în mână.

Ibiza

Ibiza

Relaxează-te în partea de nord-est. De îndată ce trece vara, insula își recapătă atmosfera idilică. Mai ales în nord-est, acolo unde îți poți încărca bateriile în foste ferme transformate în vile de lux. Cum ar fi să ai doar pentru tine o grădină, o piscină, un SPA și un apartament şic?

Gustă deliciile culinare locale. Insula abundă în restaurante care se aprovizionează de la micii producători locali. Migdalele, smochinele, lămâile și uleiul de măsline au aici gust de soare.

Istanbul

Istanbul

Fă o cură de aburi. Baia turcească este o experiență care trebuie încercată, spun cei care au testat-o deja. Unele stabilimente de aceste gen sunt vechi și au farmec istoric. Le găsești în Sultanahmet.

Plimbă-te cu balonul. La înălțime, aerul este nu doar mai rarefiat, ci și mai curat. Ia o gură de aer proaspăt și bucură-te de cea mai cuprinzătoare priveliște asupra ambelor părți ale Istanbulului, europeană și asiatică. Balonul cu aer cald îl găsești în Kadiköy.

Foto Amsterdam: dutchamsterdam.nl