"Tinerețe fără bătrânețe" nu mai e doar un clișeu din basme. Mergi în Zonele albastre ale lumii, locurile în care oamenii trăiesc cel mai mult, și te vei convinge.

Media de vârstă maximă a locuitorilor acestor zone este de aproximativ 90 de ani, iar numărul celor care ating pragul de 100 de ani este de 10 ori mai mare decât în SUA, de exemplu. Oamenii respectă dietele mediteraneene, fac multă mișcare, nu mănâncă niciodată în exces și se încarcă cu energie pozitivă de la cei dragi. Există cinci astfel de zone, dar noi am ales doar patru dintre ele – Loma Linda, din California, este, de fapt, o comunitate de adventiști, aşa că nu vei avea mare lucru de făcut odată ce ajungi acolo. Însă, pentru celelalte patru îţi dăm cel puțin un motiv pentru care merită să te bucuri de o astfel de vacanță care te va ajuta să trăieşti mai mult şi mai bine. Intră în galeria foto ca să le descoperi.

 

Mai multe despre Zonele albastre găseşti în ediția de vară a revistei W. by World Class. Revista este deja în cluburile World Class și în librăriile Cărturești.