Sărbătorile de iarnă sunt un moment perfect să le faci o bucurie celor aflați în dificultate. Lasă-te inspirat de cauzele de mai jos.

Fă-le o #BOOKURIE copiilor

Campania este inițiată de Cami Cavadia, din spatele blogului Cărți cu suflet, și își propune să strângă suficient de multe cărți pentru a putea înființa o bibliotecă în cadrul școlii de țară din satul Hulubești, comuna Călugăreni. Oameni obișnuiți, dar și persoane publice au donat deja cărți pentru ca elevii școlii să poată împrumuta acasă volumele preferate și petrece clipe frumoase în compania unor personaje de poveste.

"Orice carte citită poate însemna o viață schimbată, orice carte citită poate aduce o perspectivă nouă și, de ce nu, o lume mai frumoasă", scrie Cami pe blogul ei. Dacă îi împărtășești viziunea și vrei să o ajuți să își transforme visul în realitate, alăturându-te campaniei, trimite-i un e-mail pe adresa blogcarticusuflet@gmail.com sau un mesaj pe pagina de Facebook. Fie că este nouă sau veche, orice carte potrivită pentru elevii claselor I-VIII este binevenită.

Salvează un animal de companie

Cățeii salvați de pe străzi de voluntarii de la Asociația pentru protecția animalelor ROBI au nevoie urgentă de ajutorul tău. Mai precis, de un cămin călduros în care să treacă iarna cu bine. Poți adopta un astfel de companion sau poți face o donație pentru achiziționarea căsuțelor. Mai multe detalii despre cum poți ajuta găsești pe site-ul asociației sau pe pagina lor de Facebook.

Dăruiește speranță celor bolnavi

De multe ori, indiferența ucide și este mai incisivă decât o maladie gravă. Cei peste 300 de copiii cu maladii grave sau terminale de la Centrul Educațional Sfânta Faustina sunt însă ocrotiți și ținuți aproape de copilărie. Poți susține activitatea centrului și le poți face și tu celor mici o bucurie de Crăciun, făcând o donație pe faustina.ro.