2015 promite o serie de gadgeturi care "gândesc" altfel decât cum ai fost obişnuit. Există smart TV, smartphone, smartwatch. Este momentul și pentru "smart fitness trackers".

1. Brățara Atlas

Atlas

Unul dintre cele mai promiţătoare produse care vor ajunge pe piaţă anul viitor este Atlas, un tracker încărcat de informaţie. Dacă majoritatea gadgeturilor pentru fitness se mulţumesc doar să numere paşi, calorii, bătăi ale inimii şi alţi parametrii utili în antrenamente, Atlas are capacitatea de a deduce, din informaţiile primite de la senzori, ce exerciţii faci, dacă le faci bine sau dacă trebuie să îţi îmbunătăţeşti mişcările. Fiind rezistent la apă, îl poţi lua la înot şi va şti dacă înoţi freestyle sau breaststroke. Nu are nevoie de software special, putând fi sincronizat cu aplicaţii deja disponibile pe piaţă.

 

Preţ: începând de la 160 de dolari, disponibil la precomandă pe atlaswearables.com

2. Antrenorul virtual de fitness Moov

Moov

Purtat pe diverse părţi ale corpului, trackerul de la Moov identifică sportul pe care îl practici, oferindu-ţi sfaturi şi indicaţii în timp real, pentru a-ţi îmbunătăţi antrenamentul.

Cu doi senzori Moov, ataşaţi de brăţări la glezne, antrenorul din căşti îţi va spune când este cazul să micşorezi pasul sau să ai mai multă grijă la impactul cu solul. Mutând senzorii la mâini, softul va identifica loviturile pe care le execuţi în sacul de box şi îţi va recomanda să îţi corectezi postura, mişcarea şi forţa cu care loveşti. Poate fi luat și la înot, pentru a monitoriza mişcările pe care le faci, sau folosit în timpul şedinţelor de yoga, pentru a obţine postura pe care o doreşti.

Preţ: începând de la 75 de dolari/senzor, disponibil la precomandă pe welcome.moov.cc

3. Cuplul de senzori Amiigo

Amiigo

Amiigo este constituit din doi senzori, unul pe brăţară, pus la mână, şi un al doilea care se prinde de şireturile încălţărilor, pentru a monitoriza mişcările întregului corp.

Spre deosebire de gadgeturile clasice de pe piaţă, Amiigo dispune de un algoritm şi o bază de date inteligente. Acestea vor învăţa mişcările pe care le faci, îți vor recunoaşte exerciţiile de la antrenamente şi îţi vor ţine evidenţa progresului. Amiigo promite să fie un excelent partener de antrenament, care va automatiza toate înregistrările antrenamentelor şi va integra datele în aplicaţii, pentru a-ţi optimiza modul în care faci mişcare şi, în consecinţă, viaţa în general.

Preţ: începând de la 170 de dolari, disponibil la precomandă pe amiigo.com