Frida Kahlo, Paul Smith, Mario Testino: trei nume celebre în trei expoziții pe care trebuie să le vezi. 

Aceste expoziții legendare fac la început de 2014 deliciul admiratorilor de artă în trei dintre cele mai cosmopolite orașe ale lumii. Nu le rata, dacă ai drum prin Paris, Londra sau New York.

Frida Kahlo și Diego Rivera, Paris

Frida Kahlo

Operele uneia dintre cele mai admirate figuri ale artei secolului XX, legendara Frida Kahlo, sunt mereu un prilej de infinită admirație. De această dată vei avea ocazia să îi admiri lucrările alături de cele ale lui Diego Rivera, pictorul mexican cu care Frida a avut o relație de dragoste mistuitoare de-a lungul a mai bine de două decenii. O expoziție de artă, dar și un prilej uimitor de a trage cu ochiul la una dintre cele mai fascinante povești de dragoste a tuturor timpurilor. Expoziția dedicată Fridei Kahlo și lui Diego Rivera este deschisă până pe 9 octombrie 2014 la Musée de l’Orangerie, Grădinile Tuileries, Paris

 

Hello, My Name is Paul Smith, Londra

Hello, My Name is Paul Smith

Pătrunde în lumea fascinantă a unuia dintre cele mai importante nume ale industriei modei de astăzi: Paul Smith. Expoziția urmărește traseul incredibil al acestui brand atât de iubit, încă de la începuturile sale modeste în cartierul Nottingham din Londra. Vei avea ocazia să faci cunoștință cu sursele de inspirație ale celebrului designer și să vezi imagini exclusive din arhiva personală a lui Paul Smith. Expoziția Hello, My Name is Paul Smith este deschisă până pe 9 martie 2014 la Muzeul de Design din Londra.

 

Alta Moda, Mario Testino, New York

Alta Moda, Mario Testino, New York

Numele lui Mario Testino se leagă de unele dintre cele mai admirate coperte Vogue ale ultimului deceniu, de campanii publicitare ce au făcut ocolul lumii (Burberry, Dolce&Gabbana, Chanel) sau de portretele oficiale ale familiei regale a Angliei. După succesul expozițiilor ce aduceau în prim plan unele dintre cele mai fastuoase imagini din lunga sa carieră, Testino revine cu o expoziție-experiment: o serie de portrete care pun în valoare portul tradițional peruan din regiunea Cusco (Peru este țara lui natală). „Alta Moda este un tribut adus costumelor tradiționale peruane, broderiilor lor, culorilor lor, materialelor lor, acelor costume fascinante ce încă se mai poartă în unele zone din Anzi“, a declarat Testino pentru Vogue Paris. Expoziția Alta Moda este deschisă până pe 29 martie 2014 la Institutul Spanion al Reginei Sofia din New York.

Foto: Frida Kahlo/Las dos Fridas, Paul Smith, Mario Testino/Alta Moda