Pentru următoarea escapadă ți-am pregătit sugestii care urmăresc principiile unui stil de viață sănătos: sport, alimentație sănătoasă și echilibru psihic.

Munchen – pentru surf în oraș

Munchen

Când ajungi într-un oraș aflat la câteva sute de kilometri depărtare de ocean, ultimul lucru la care te aștepți este să treacă pe lângă tine cineva îmbrăcat în costum de surf și cu placa sub braț. Însă în Munchen acest tablou nu este tocmai neobișnuit, orașul german fiind deja o destinație pentru profesioniști. Eisbach, un râu artificial care trece prin unul dintre cele mai mari parcuri europene, English Gardens, a început să fie folosit pentru surf încă din anii ’70.
Încearcă: Surfing-ul pe înserat, dacă ai ceva experiență. Altfel, începe pe zi, iar seara admiră profesioniștii. Merită.

Valencia – pentru pește și fructe de mare

Valencia

Al treilea cel mai mare oraș spaniol și o competiție directă pentru Barcelona, Valencia te așteaptă cu delicii culinare pe care nu le vei uita. Beneficiile unei diete bazată pe pește și fructe de mare îți sunt cu siguranță cunoscute: număr redus de calorii, reducerea riscului de boli cardiovasculare, îmbunătățirea aspectului pielii și al părului, reducerea riscului de depresie și chiar o îmbunătățire a performanțelor sexuale.
Încearcă: Sepia amb ceba. Gustă această specialitate locală; un fel de tocăniță la cuptor, cu sepie și ceapă, gătite îndelung într-un vas de lut.

Lipsi – pentru liniște și cărări nebătute

Lipsi

Dacă liniștea e cea pe care o cauți, atunci Lipsi și insulele din jur sunt locul unde te poți reconecta cu tine și cu natura. Un loc plin de tradiție, peisaje incredibile și oameni prietenoși, în Lipsi te vei putea bucura de produse tradiționale, pregătite cu ingrediente crescute în curțile localnicilor, de susurul izvoarelor și vei putea să faci drumeții și expediții în peșterile de pe insulă.
Încearcă: Birdwatching. După o sesiune de snorkeling printre peștii colorați ai Mării Egee, continuă cu una de bridwatching în deplină liniște. Vei vedea vulturi imperiali, șoimi, cormorani, bufnițe, potârnichi. Vei fi doar tu și natura.

Foto: surfanywhere.riversurfing.ca, one.classetouriste.be, venuelust.com