Din Dublin până în Madrid, am sondat terenul în căutarea celor mai tari concerte indie ale lunii.

Poate că nu mai e chiar o eternitate până la sărbători și concediul aferent dar dacă ai ocazia să mai scurtezi un pic din agonie, de ce n-ai face-o?! Propunerea noastră? Un weekend de huzur și boemie într-un oraș al Europei: știi tu, somn de voie, plimbări lungi, mâncare delicioasă și un concert pe măsură. Îți dăm trei sugestii fantastice, trei trupe indie pe care merită să le vezi live în această toamnă. 

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys

Cu cinci albume de studio, două nominalizări la Grammy și un solist atât de cunoscut precum Alex Turner, Arctic Monkeys este una dintre cele mai constante trupe indie britanice a ultimei decade. Cel mai nou album al lor, AM, lansat în septembrie, a ajuns deja pe primul loc în topurile britanice și cei patru băieți tocmai au scos și un videoclip pentru piesa One For The Road.

Arctic Monkeys, Madrid, 15 noiembrie 2013, detalii pe www.arcticmonkeys.com.

The Editors

The Editors

O altă formație de britanici incredibil de talentați, cei cinci The Editors au făcut furori încă de la primul lor album, în 2005 cu piese precum Munich sau Blood. Au trecut de atunci opt ani, alte trei albume și sute de concerte incendiare. Cel mai nou album de studio al formației, The Weight of Your Love, a fost lansat în vară și de atunci nu mai putem opri din ascultat A Ton of Love.

The Editors, Dublin, 20 noiembrie 2013, detalii pe www.editorsofficial.com.

Stereophonics

Stereophonics

O trupă cu ceva mai multă experiență (nu mai puțin de 21 de ani s-au scurs de la apariția Stereophonics) și opt albume, Stereophonics ar trebui să fie pe lista obligatorie de ascultat a oricărui iubitor de indie-rock. Cel mai nou album se numește Graffiti on the Train, iar piesele de rezistență sunt In a Moment, Indian Summer și, desigur, cea care dă numele albumului.

Stereophonics, Londra, 28 noiembrie 2013, detalii pe www.stereophonics.com