O sursă excelentă de proteine, tonul este peştele care, datorită acizilor graşi Omega-3, îţi menţine inima sănătoasă, mintea ageră şi articulaţiile elastice. Motive suficient de bune ca să îl savurezi la masa de prânz.

Timp de preparare: 10 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții

Ingrediente
30 ml ulei de măsline
O lingură de ghimbir proaspăt ras
300 grame de ton crud
20 grame de coriandru, tăiat mărunt
O lingură de ardei iute, tocat (opţional, după gust)
O lingură de pastă wasabi
O lingură de semințe de susan, prăjite
O lingură de ceapă verde, tocată
O jumătate de lămâie
O lingură de suc proaspăt de lămâie
Sare de Himalaya și piper proaspăt măcinat
O roșie descojită și tăiată cubulețe

MOD DE PREPARARE
1. Amestecă într-un castron uleiul și ghimbirul și lasă-le la temperatura camerei timp de două ore. Apoi strecoară uleiul.
2. Cu un cuțit foarte bine ascuțit, taie tonul în cubulețe. Într-un castron mare, combină tonul cu trei linguri din uleiul rezultat, două linguri de coriandru, ardeiul iute, wasabi-ul, semințele de susan, ceapa și sucul de lămâie. Amestecă ușor și asezonează cu sare și piper.
3. Aşează pe o farfurie o formă cilindrică şi umple-o cu mixul obţinut. Scoate forma astfel încât tartarul să rămână „în picioare“.
4. Cerne restul de ulei în jurul tartarului și stoarce puţină lămâie deasupra. Poţi să ornezi cu o felie de lămâie şi să savurezi totul cu o salată verde.

Foto: fitforfashion.ro