Ce este antrenamentul High Intensity Interval Training?

Dacă mergi la sală probabil că ai auzit despre High Intensity Interval Training (HIIT).
Nici nu este de mirare, având în vedere că este unul dintre cele mai populare tipuri de antrenamente din lume.

High Intensity Interval Training este un tip de antrenament cardio care se bazează pe serii de exerciții foarte intense, efectuate în seturi scurte de câteva zeci de secunde, cu pauze între ele.

Când vorbim despre intensitatea ridicată a acestor exerciții nu glumim. Nu-ți imagina că e o sesiune de jogging ceva mai alertă sau o pedalare puțin mai rapidă. Antrenamentele High Intensity Interval Training înseamnă că o să dai totul din tine. Trebuie să lucrezi la intensitatea maximă la care poți, altfel rezultatele nu o să fie cele la care te aștepți. Acesta este și motivul pentru care sesiunile de exerciții HIIT sunt atât de scurte, între 30 și 90 de secunde, urmate de pauze de câteva secunde.

Știm că nu există o formulă magică 45 de secunde de burpees plăcute, dar există suplimente care vă pot motiva să le executați și care vă vor ajuta musculatura în timpul durerilor inevitabile de după antrenament.

Suplimente pre-antrenament
Heat BCAA

Nu este doar o băutură energizantă! Este o băutură funcțională, cu un conținut ridicat de cafeină și 2,5g BCAA și 13 ingrediente diferite, dintre care 8 sunt vitamine.
Heat BCAA se bazează pe o formulă unică și un amestec puternic de nutrienți, taurina, cofeina si vitamine, care stimulează energia. Conținutul ridicat de cafeină a acestei vă va îmbunătăți concentrarea — perfect pentru a fi pregătiți de antrenament.

Suplimente în timpul antrenamentului
BCAA

Consumul acestor aminoacizi esențiali este benefic în timpul antrenamentelor deoarece sunt folosiți direct de catre mușchi atât ca o sursă de energie, cât și drept suport pentru dezvoltare.
Dacă veți consuma BCAA în mod regulat veți susține creșterea și menținerea musculaturii, deoarece poate acestea vor crește viteza sintezei proteice și vor scădea descompunerea proteinelor.

Suplimente post-antrenament
Batoanele proteice

Potolește poftele post-antrenament cu batoanele proteice cu conținut redus de zahăr, dar cu o cantitate mare de proteine per baton, care ajută la dezvoltarea musculaturii.
Pentru un antrenament al părţii inferioare sau superioare a corpului, se recomandă consumul a 20-25g proteine pentru dezvoltarea muschilor. Dacă antrenamentul este unul intens din care fac parte toate grupele musculare, cantitatea recomandată creşte la 40 g.
Alege aroma preferată!

Înainte de a începe orice program de alimentație sau suplimentație se recomandă un control medical complet și acordul medicului. Administrarea suplimentelor se face strict individualizat, după datele personale, obiective, dietă.
Alege-ţi suplimentele potrivite scopurilor tale sportive din cea mai variată gamă de produse nutritive, disponibilă pe WShop.