Uită de varianta clasică și încearc-o pe aceasta cu ingrediente care o fac nu doar mai cremoasă, ci și crocantă și un pic dulce.

Timp de preparare: 30 de minute
Cantitățile sunt calculate pentru 6 porții

Ingrediente

2 linguri de ulei de măsline
O ceapă, tocată mare
2 căței de usturoi, tocați mare
600 grame de dovleac, curățat și mărunțit
Un cartof dulce tocat
2 morcovi tocați
Un praz (doar partea albă) tăiată mărunt
½ linguriță de nucșoară
3 căni de lichid (apă și 2 cuburi vegetale bio pentru supă)
125 ml de smântână slabă
O lingură de semințe de dovleac, coapte
Merișoare deshidratate (pentru servire)

Mod de preparare

1. Încinge uleiul într-un vas mare, la temperatură medie. Adaugă ceapa și ține pe foc 2-3 minute, până când se înmoaie. Pune și usturoiul, legumele, nucșoara, cele trei căni de lichid și două căni de apă, apoi adu totul în punctul de fierbere. Redu intensitatea focului, acoperă vasul cu un capac și mai ține-l pe aragaz încă 25 de minute sau până când legumele s-au înmuiat. Lasă la răcit.

2. Mută totul într-un blender și amestecă până obții o pastă. Varsă compoziția înapoi în vasul de pe aragaz și încălzește la foc mic. Adaugă smântâna, apoi mirodeniile. Când servești supa, mut-o în boluri și presară semințele de dovleac și merișoarele. În funcție de preferințe, poți completa farfuria cu o felie de pâine prăjită și puțină brânză Brie. Eu am făcut-o și a fost delicios.


Foto: fitforfashion.ro