În zilele reci simți nevoia, mai mult ca niciodată, de comfort food. Această supă îți va satisface toate nevoile: are fibre, carbohidrați cu ardere lentă, e puțin dulceagă și atât de bună, încât cu greu te vei opri la o porție.

Timp de preparare: 50 de minute
Cantitățile sunt calculate pentru 6 boluri de supă

Ingrediente

2 căni cu supă de legume
400 grame de roșii, tăiate cubulețe
2 căni cu boabe de fasole neagră
Un cartof dulce mediu, curățat și tăiat cubulețe
½ cană de dovleac
½ cană de ceapă tocată
2 căței de usturoi
O linguriță de condimente (coriandru, pudră de chilli și turmeric)
O lingură de ulei de cocos
Sare și piper după gust

Mod de preparare

1. Călește ceapa și usturoiul și ardeiul gras într-o oală, în puțin ulei, până când se înmoaie.
2. Adaugă cartoful dulce, roșiile și supa de legume și fierbe la foc mic, timp de 30 de minute sau până când cartoful dulce e bine gătit.
3. Oprește focul și lasă mixul la răcit, înainte să-l pui în blender. În funcție de cât de omogenă vrei să fie supa și de tipul de blender pe care îl ai, mixează între 20 și 60 de secunde.
4. Mută totul înapoi în oală, adaugă boabele de fasole, mixul de mirodenii și dovleacul. Dă focul mare până când mixul ajunge în punctul de fierbere, apoi redu intensitatea și lasă la foc mic încă 10-15 minute.
5. Înainte de servire, ornează cu două felii de avocado, o linguriță de iaurt, pune câteva frunze de coriandru proaspăt și un praf de chilli.

Foto: fitforfashion.ro