Secretul acestei rețete stă în sos – delicios, deloc greu, îți va încânta papilele gustative cum puține alte alimente au făcut-o.

Timp de preparare: 15 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2-4 porții

Ingrediente

O felie de ghimbir de 4 cm grosime, curățată de coajă și tăiată pe jumătate
4 căței de usturoi
2 linguri de pastă de chilli
100 de grame de unt de arahide
O jumătate de ceașcă de sos de soia
4 linguri de oțet de orez
6 linguri de ulei de susan
120 grame de soba noodles
2 linguri de ulei de rapiță
2 căni cu varză chinezească tocată mare
Un ardei gras, tăiat cubulețe
3-4 ciuperci mari, tăiate felii
4 cepe verzi, tocate mărunt

Mod de preparare

1. Dacă ai un robot de bucătărie, pune în el ghimbirul și usturoiul și toacă-le mărunt. Adaugă următoarele șase ingrediente din listă și alte 5 linguri de apă și amestecă din nou până obții o pastă. Dacă iese prea groasă, mai adaugă apă. Lasă preparatul de-o parte.

2. Pune la fiert circa un litru de apă într-o tigaie adâncă. Când începe să clocotească varsă tăițeii, mai dă o dată în fiert, apoi redu intensitatea focului. Lasă pe foc cinci minute, până când se fac tăițeii, fără să devină prea moi. Scurge-i, trece-i printr-un jet de apă, apoi scurge-i iar. Mută-i într-un bol mare în care poți amesteca ulterior.

3. Încinge bine un wok. Varsă uleiul în tigaie, apoi adaugă varza și ține-o 1-2 minute, apoi mut-o în alt vas. Pune în wok ardeiul gras, ciupercile și ceapa și amestecă timp de 1-2 minute. Legumele ar trebui să fie puțin crocante. Pune înapoi în wok varza și tăițeii.

4. Completează cu sosul de unt de arahide cât să lege legumele și tăițeii. Sosul de unt de arahide care îți rămâne poate fi păstrat la frigider până la două săptămâni.

Foto: fitforfashion.ro