Ouăle roșii pe care le ai în casă se pot transforma cu ușurință într-o salată delicioasă. Va fi prânzul perfect după zilele cu meniuri grele și complicate.

Timp de preparare: 5 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții

Ingrediente

O pungă cu mix de salată
100 g de ton proaspăt
2 ouă fierte tăiate rondele
6-8 roşii cherry
4 cartofi noi fierţi
Jumătate de ceașcă de măsline 
½ cană de păstăi de fasole de la conservă*
½ linguriţă de piper proaspăt măcinat
Dressing din: 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet balsamic, o linguriță de muștar

 

Mod de preparare

1. Taie tonul în felii de un deget, apoi rumeneşte-l într-o tigaie, în puţin ulei de măsline, timp de un minut, pe ambele părţi.
3. Taie cartofii în felii groase şi roşiile pe jumătate. Amestecă într-un bol mare toate îngredientele cu excepţia tonului. Adaugă dressingul şi amestecă. Completează cu tonul rumenit şi presară pe deasupra piper negru.

*Dacă păstăile sunt crude, trage-le în tigaie, în puţin ulei de măsline, pentru câteva minute.

Foto: cherryonmysundae.com