Suplimentele nutritive sunt preparate condiționate sub formă de tablete, capsule, drajeuri, pulberi sau lichide, care au în compoziția lor nutrienți (macro și micronutrienți) și/sau alte substanțe comestibile, care sunt consumate în cantități definite, în mod suplimentar față de aportul alimentelor obișnuite.

Datorită nutrienților și substanțelor pe care le conțin, suplimentele nutritive ajută persoanele care depun un efort fizic susținut să dezvolte mai multă forță, energie, rapiditate, vigoare musculară și să beneficieze de o refacere mai rapidă.

Utilizarea acestora poate contribui la considerabil la starea de sănătate, oferind următoarele beneficii:
• Sprijină procesul de pierdere în greutate
• Prezintă un conținut semnificativ de vitamine, minerale sau alte substanțe benefice și promovează, astfel, o stare de bine generală
• Prezintă o contribuție importantă privind întărirea și sprijinirea funcțiilor sistemului imunitar
• au un rol important și în întărirea ligamentelor și a articulaților
Printre cele mai utilizate suplimente nutritive pentru sportivi se numără:

Proteinele

Proteinele sunt esențiale pentru o bună dezvoltare a organismului, contribuie la dezvoltarea masei musculare și ajută la refacerea țesuturilor musculare lezate în timpul efortului fizic intens.

Creatina

Creatina ajută la creșterea randamentului muscular în exercițiile repetitive de intensitate ridicată, precum ridicarea de greutăți, sprintul sau sporturile de forță.

Carbohidrații

Carbohidrații reprezintă principala sursă de energie a corpului: creierul, mușchii și țesuturile din organism se bazează predominant pe existența unui flux neîntrerupt de carbohidrați ce satisfac cererile urgente de energie, dar și pe cele pe termen lung. În timpul efortului anaerob, corpul se bazează într-o proporție foarte mare pe carbohidrați ca sursă de energie. Astfel, cantitatea de carbohidrați stocată în organism va influența rezistența și energia disponibilă în timpul efortului.

Sărurile minerale

În timpul efortului, prin procesul de transpirație se elimină electroliți esențiali (calciu, potasiu, magneziu) și sodiu. Hidratarea eficientă contribuie la maximizarea performanțelor sportive prin prevenirea accidentărilor și a deshidratării.

Vitaminele

Vitaminele sunt esențiale pentru funcționarea organismului în parametri optimi și pentru performanța atleților profesioniști (în special tiamina, riboflavina, vitamina B6, B2 și acidul folic).

Glutamina

L-Glutamina este un aminoacid ce minimizează epuizarea musculară și îmbunătățește metabolismul proteinelor. Este benefică în mod special celor care țin o dietă pentru eliminarea grăsimii și doresc să își păstreze masa musculară.

Administrarea suplimentelor se face strict individualizat, după datele personale, obiective, dietă.
Vizitează acum site-ul www.wshop.ro pentru a beneficia de cele mai eficiente produse și alege-ţi suplimentele potrivite scopurilor tale sportive din cea mai variată gamă de produse nutritive, disponibilă pe WShop.