Înlocuiește clasicul orez cu quinoa și vei obține un preparat low carb, ideal chiar și pentru cină – o porție are doar de 22 grame de carbohidrați și mai puțin de 300 de calorii per porție. Sună bine, nu?

Timp de preparare: 40 de minute
Cantitățile sunt calculate pentru 6 porții

Ingrediente

O cană și jumătate de supă de legume
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
O ceapă, tocată mărunt
2 căni de quinoa roșie, spălată și scursă bine (dacă nu ai roșie, poți folosi și din cea normală)
2 căței de usturoi mărunțiți
½ linguriță de nucșoară
½ linguriță de sare de mare
½ ceașcă de vin alb
2 linguri de suc de lămâie
2 căni de rucola
½ cană de parmezan ras
½ cană de ricotta sau tofu
6 linguri de nuci rumenite

Mod de preparare

1. Pune supa de legume într-o tigaie medie și încălzește-o un pic.
2. Într-un alt vas, dar mai mic, încălzește uleiul de măsline până ajunge la temperatură medie. Adaugă ceapa și călește-o până devine rumenie. Adaugă quinoa, usturoiul, nucșoara, sarea și ține pe foc timp de trei minute, amestecând bine. Adaugă și vinul și mai ține pe foc până când este absorbit în totalitate.
3. Completează cu supa încălzită, dar pune câte jumătate de cană, așteaptă să fie absorbită, apoi adaugă o cantitate nouă; continuă astfel până termini tot lichidul. Ai grijă ca focul să fie în permanență setat la foc mediu spre mic. Pune sucul de lămâie, rucola și parmezanul și mai ține pe foc până când frunzele se înmoaie.
4. Atunci când servești, pune deasupra ricotta și nuci.

 

Foto: fitforfashion.ro