Îţi propunem un deliciu hrănitor și gustos pentru micuţul tău. Garantăm că îi va cuceri chiar și pe cei mai mofturoși copii.

Timp de pregătire: 15 min
Timp de preparare: 45 min
Cantitățile sunt calculate pentru 1 porţie

Ingrediente

O felie de somon proaspăt
Un morcov
Un păstârnac
Jumătate de țelină mică
3-4 buchețele de broccoli
Pătrunjel tocat
O mână de orez
Un ou (dacă se poate de țară)
2 linguri de ulei de măsline
Jumătate de pahar de apă plată

Mod de preparare

1. Pune la fiert 500 mililitri de apă. Când dă în clocot, adaugă morcovul, păstârnacul, țelina (toate tăiate cubulețe cât mai mici). După 15 minute adaugă și buchețelele de broccoli și pătrunjelul tocat și mai lasă-le la fiert pentru încă 10 minute.
2. Într-un alt vas mic pune 150 mililitri de apă. Când apa începe să fiarbă, varsă orezul și lasă-l să pe foc timp de 15 minute.
3. După ce legumele și orezul au fiert, scoate-le și lasă-le la răcit. Într-un bol mare, amestecă legumele, orezul și oul bătut și adaugă câteva picături de ulei de măsline. Formează biluțe mici și așază-le pe o tavă pe care o vei pune în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute.
4. Cât timp chifteluțele stau la cuptor, pune felia de somon pe grătar, adăugând o lingură de ulei de măsline și puțină apă plată.

Ramona Vasilescu Hnyatek este coordonatoarea programului Fii o mămică plină de energie.

Chiftelute de legume si somon la gratar