Preparatele pe care ţi le propun mai jos sunt perfecte pentru o zi cu un antrenament intens. Carbohidraţii îţi vor da energia necesară, iar proteinele îţi vor ajuta muşchii să se refacă rapid.

Mic dejun: Quinoa organică cu lapte de migdale

Quinoa organică cu lapte de migdale

Ingrediente (pentru două porții)
O banană
2 căni de lapte de migdale
4 linguri de quinoa
2 lingurițe de semințe de cânepă
Câțiva fulgi de cocos

 

 

 

 

 

Mod de preparare
Încălzește laptele împreună cu quinoa, apoi adaugă restul de ingrediente. Cantitatea de fulgi de cocos rămâne la alegerea ta, în funcție de cât de dulce vrei să fie.

Prânz: Paste zucchini

Paste zucchini

Eu am comandat unele cu pesto de la restauranul vegan Barca, dar le poţi prepara şi acasă. Iată cum:

Ingrediente (pentru două porții)
Paste
4 zucchini
Sare
Ciuperci, măsline, roșii sau alte legume care își plac (opțional)

 

 

 

Sos pesto
4 căni cu frunze proaspete de busuioc
4 căței de usturoi
2 linguri de semințe de pin
7 linguri de ulei măsline extravirgin
Sare Kosher și piper negru proaspăt măcinat, după gust
50 grame de parmezan ras

Mod de preparare
Paste
1. Taie panglici subțiri din zucchini cu ajutorul unui curățător de legume. Strecoară panglicile obținute într-o sită și sărează-le după bunul plac. Lasă-le la scurs cel puțin o oră, acoperite cu o farfurie, ca să se întărească puțin. Nu necesită gătire propriu-zisă, dar poți să le pui 10 minute pe foc, într-o tigaie, cu puțin unt.
Sos pesto
1. Pune în blender usturoiul, semințele de pin (le poți rumeni puţin, înainte, într-o tigaie antiaderentă, fără ulei). Adaugă și jumătate din cantitatea de ulei și mixează până când totul devine o pastă omogenă. Asezonează cu sare și piper, după gust.
2. Dacă folosești sosul pesto imediat, completează cu restul de ulei și amestecă iar. Apoi mută totul într-un bol mai mare pentru servit și combină-l cu parmezanul.
3. Dacă îl folosești mai târziu, pune-l într-un borcănel de sticlă, cu capac. Adaugă restul de ulei, cât să aibă un strat deasupra, apoi mută-l în frigider. Poți să îl ții cel mult două săptămâni.
4. Amestecă sosul pesto cu pastele zucchini. În funcție de preferințe, adaugă alte legume care îți plac. La sfârșit, completează cu puțin parmezan.

Cină: Mâncare de linte roșie cu morcov și lapte de cocos

Mâncare de linte roșie cu morcov și lapte de cocos

În cea de-a doua zi de dietă, am gătit o mâncare de linte excelentă. Cum a rămas, am savurat-o şi în ziua următoare.

 

 

 

 

 

 

 

Guilt-free snack

Guilt-free snack

Un bol mic de cireșe. Dar poţi alege orice alte fructe de sezon, cât timp ai grijă la cantitate.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: fitforfashion.ro