Mai multă energie, o digestie mai bună, o piele care străluceşte – acestea sunt doar trei dintre beneficiile meniurilor pe care ţi le propun. Bonus: se prepară extrem de rapid şi sunt foarte gustoase.

Ca vegetariană sunt mereu în căutare de reţete noi. Îmi place să descopăr ingrediente, să testez mâncăruri şi chiar să urmez anumite diete care mă ajută să-mi organizez şi mai bine meniurile zilnice. În plus, nerăbdarea cu care aştept rezultatele unui nou regim alimentar este foarte plăcută.
Dieta pe care ţi-o voi prezenta în următoarele săptămâni am găsit-o în ediţia americană a revistei Harper's Bazaar și, sincer, după ce am citit meniul, am devenit foarte entuziasmată să-l încerc. Mai jos găseşti meniurile pentru prima zi. Sunt cele adaptate de mine – atunci când nu am avut timp să gătesc tot, am căutat soluţii to go. Sper să te inspire şi să-ţi fie de folos.

Mic dejun: Suc de verdeţuri

Suc de verdeţuri

Ingrediente pentru două porții
• 300 grame de spanac
• 4 castraveți mici
• Un măr verde (descojit)
• O legătură (mai mare) de pătrunjel
• 2 țeline medii
• Un avocado (pentru consistența cremoasă)

 

 

 

 

Mod de preparare
Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă până obţii o pastă. Adaugă puțină apă plată, dacă este prea consistent. Servește sucul la temperatura camerei.

Prânz: Fasole Mung soté și bețe de legume

Fasole Mung soté și bețe de legume

Eu am comandat acest fel de mâncare de la restauranul vegan Barca, dar îţi propun o reţetă similară:

Ingrediente pentru două porții
• 2 căni de fasole Mung
• 2 dovlecei
• 2 roșii
• O lingură de ulei de măsline
• O legătură de pătrunjel proaspăt
• Sare, piper, după gust

 

 

Mod de preparare
1. Clătește fasolea în apă rece. Pune la fiert şase căni de apă cu puţină sare. După ce dă în clocot, adaugă fasolea și las-o să fiarbă. După ce fierbe din nou, acoperă cratița cu un capac și las-o încă 45 de minute pe foc.
2. Rumeneşte puţin dovleceii şi roşiile într-un wok, cât să capete un aspect auriu. Adaugă apoi fasolea și pune-i capacul. Mai las-o 10-12 minute pe foc. Completează cu pătrunjelul.
3. În paralel, taie morcovul crud, castravetele și roșia (sau alte legume care îţi plac).

Cină: Ardei umpluți

Ardei umpluți

Ingrediente pentru două porţii
• 2-3 ardei grași roșii
• 2 căni de quinoa
• 100 grame de alune de pădure crude
• Sucul de la o jumătate de lămâie
• O legătură de pătrunjel
• Chilli după gust

 

 

 

 

Mod de preparare
1. Pune 2-3 ardei grași pe plită, la copt, până când coaja capătă un aspect carbonizat. Curăță-i de semințe și de coajă, în funcţie de preferințe – eu le-am lăsat coaja și au fost foarte buni. Umple-i cu quinoa fiartă, alune, pătrunjel, suc de lămâie și puțin chilli.
2. Bagă-i, timp de 15 minute, la cuptorul setat la 180 de grade. După ce îi scoţi, ornează-i cu frunze de mentă proaspătă.

Gustare guilt free (tot de la restaurantul Barca)

Budincă de Psyllium

Budincă de Psyllium (cu lapte de migdale și scorțișoară)
Deşi la Barca este absolut delicioasă, merită să încerci să o prepari şi acasă.

Ingrediente pentru două persoane

• 2 căni de apă
• O linguriță de sare de mare
• ½ de cană de miere raw
• 2 linguri de vanilie
• O cană de migdale crude
• ½ de lămâie cu coajă
• 8-9 lingurițe de pudră de psyllium
• Praf de scorţişoară

Mod de preparare
Pune în blender apa, îndulcitorul, sarea, vanilia, migdalele și lămâia. În timp ce amesteci, adaugă treptat 8-9 lingurițe de praf de psyllium. Mută compoziția obţinută într-un vas rece. Aşteaptă câteva minute, apoi adaugă praf de scorţişoară şi câteva migdale mărunţite.

Foto: fitforfashion.ro