Este peste tot luna asta, delicioasă, ușor de consumat și plină de vitamine. Mai vrei motive? Mai avem.

Cu ce te alegi dacă o mănânci

Un studiu realizat acum ceva vreme de către Texas A&M a scos la iveală proprietățile piersicile de a lupta împotriva obezității, a diabetului, a problemelor cardiovasculare și a inflamației corpului. Altfel spus, nutrimentele unei piersici te ajută să îți ții sub control metabolismul.

Glicemia și colesterolul vor fi și ele la un nivel bun, iar sistemul imunitar va primi un boost strașnic. Cum așa? O piersică îți oferă cel puțin 10 vitamine: A, C, E, K și vitaminele din complexul B. Fiecare, pe rând, te va ajuta în felul ei. Spre exemplu, vitamina A te ajută să ai o vedere bună și o piele frumoasă, vitamina C îți întărește sistemul imunitar, vitamina E este un antioxidant valoros și K te ajută să ai o circulație bună a sângelui. Iar vitaminele din complexul B vin cu energia de care ai nevoie. Piersicile mai sunt lăudate și pentru că au potasiu, magneziu, calciu și fier, de care cu siguranță ai nevoie.

Savureaz-o în diverse forme

Piersicile au avantajul de a putea fi consumate într-o sumedenie de forme. Poți să le integrezi în salata ta, alături de spanac, mozarella, nuci și ulei de măsline. De asemenea, vor fi aliatele tale pentru un mic dejun sănătos – se potrivesc de minune într-un mix de ovăz și alte cereale uscate.

Îți plac smoothie-urile? Perfect! Cu ananas, puțin iaurt grecesc și banană, vei obține un smoothie foarte sănătos. De asemenea, poți să tai o piersică în felii mici și să le pui în apa pe care o bei cu gheață. Pur și simplu!