Acest sos tipic mediteraneean este o infuzie de vitamine pentru corpul tău. Adaugă-l în salate sau combină-l cu paste din dovlecei; vei descoperi gusturi complet noi.

Timp de preparare: 2 minute

Ingrediente

O cană și jumătate cu frunze de busuioc
3 linguri de ulei de avocado extravirgin
O cană cu nuci crude (în funcție de preferințe, le poți înlocui cu alune crude)
3 căței de usturoi
½ linguriță de sare neiodată
½ de linguriță de piper

Mod de preparare

1. Adaugă toate ingredientele într-un blender, începând cu frunzele de busuioc, și mixează până obții o pastă cu o textură grunjoasă, de culoare verde.
2. În mai puțin de un minut vei avea o hrană plină de nutrimente, vitamine și enzime.
3. BONUS: Pentru un plus de fier, calciu, magneziu, potasiu și vitamine, poți îmbunătăți sosul obținut cu o linguriță de pudră de chrolella.

Anca Alungulesei este fondator RawCoco, prima cofetărie-ceainărie raw-vegan din România, expert în nutriție și trainer de alimentație raw vegan.

Mai multe informații găsești pe rawcoco.ro, facebook.com/RawCocoBucuresti și youtube.com/c/RawCocoRomania.

Foto: wholelivinglauren.com