Puține calorii și multe nutrimente – este o descriere perfectă pentru această rețetă de paste. Prepar-o pentru un prânz delicios, care îți va furniza multe proteine, fibre și grăsimi sănătoase.

Timp de preparare: 20 de minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții

Ingrediente

300 grame de paste de quinoa
2 căni de rucola
50 g de parmezan ras
Pentru sosul roșu
300 g roșii cherry
2-3 linguri de ulei de măsline
Piper și chili după gust
O lingură de vin roșu
O mână de busuioc
2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
Pentru tapenadă
O cană de măsline fără sâmburi
O lingură de ulei de măsline
2 căței de usturoi
O mănă de pătrunjel

Mod de preparare

1. Pune pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Între timp, prepară sosul de roșii. Călește usturoiul în puțin ulei de măsline, apoi adaugă roșii tăiate pe jumătate. Acoperă tigaia cu un capac și lasă totul la foc mic. După ce încep să fiarbă, adaugă sare și piper după gust, chili, vin roșu și o mână de busuioc. Mai lasă câteva minute pe foc, apoi pune sosul de-o-parte.
3. Pune într-un blender ingredientele pentru tapenadă și amestecă până obții o pastă.
4. Pune pastele în farfurii, adaugă rucola, sosul de roșii, parmezanul ras și câteva o lingură de tapenadă.

 

Foto: fitforfashion.ro