Sportul e Rege, dar alimentația corectă este Regină. Combină-le și vei avea parte de un Imperiu al sănătății sau, de ce nu, al performanței!

Dacă faci exerciții intense în mod regulat, ca atlet profesionist sau doar sportiv de week-end, nu uita că ai nevoie de un plan de nutriție corectă. Acesta te va ajuta să faci performanță și să te recuperezi fizic mai ușor.

„Alimentația corectă este extrem de importantă pentru sănătatea oricui însă poate avea un impact major asupra performanței sportive. Necesarul unui sportiv este mai mare decât al persoanelor obișnuite, situându-se, în funcție de sport, între 2.500 și 5.000 de calorii. Lipsa de nutrienți îl poate slăbi chiar și pe cel mai în formă sportiv, în vreme ce echilibrul nutrițional poate aduce un sportiv mai aproape de performanța maximă“, menționează dr. Corina Zugravu, medic primar în Igiena Alimentației și Nutriție și membru al Comitetului Consultativ în Nutriție al Herbalife.

Energie și hidratare pentru performanță

Pentru performanță optimă, atleții ar trebui să aibă o dietă cu un conținut echilibrat de carbohidrați, proteine și lipide. Cenușăreasa dietelor, carbohidrații, care au căpătat în ultimii ani o reputație confuză, sunt în realitate foarte importanți pentru organism, mai ales dacă faci mișcare cu regularitate. Carbohidrații sunt principalul combustibil al unui sportiv, corpul tău le schimbă în glucoză, o formă de zahăr, și îl stochează în mușchi sub formă de glicogen. Sportivii au nevoie de surse sănătoase de carbohidrați, precum fructe și legume, cereale integrale așa cum sunt ovăzul, orezul brun, soia, hrișca, quinoa. Proteinele sunt necesare pentru dezvoltarea sau refacerea masei musculare. Surse sănătoase de proteine includ: peștele, puiul, curcanul, ouăle și lactatele cu un conținut redus de grăsimi. Pe lângă acestea există foarte multe opțiuni de suplimente proteice create special pentru sportivi, așa cum sunt shake-urile sau batoanele proteice care pot fi o opțiune excelentă pentru a-ți asigura nutrienții necesari când faci mișcare.

Lipidele trebuie consumate în cantități limitate, preferabil obținute din surse de grăsimi nesaturate: nuci, migdale, uleiul de măsline sau cocos.

Hidratarea este esențială pentru performanța sportivă

Indiferent dacă practici jogging sau fitness, fotbal sau înot hidratarea organismului este foarte importantă. Ce trebuie sa bei în timp ce faci sport?

Principalul scop este să înlocuim apa pierdută prin transpirație, să reducem temperatura corpului si să reglăm bătăile inimii. Apa este prima opțiune pentru a satisface setea și pentru a înlocui fluidele pierdute. În cazul eforturilor fizice intense, care sunt însoțite de o pierdere mare de lichide prin transpirație, cât și în cazul activităților care durează mai mult de o oră este necesară hidratarea cu băuturi speciale care să compenseze pierderile de minerale și carbohidrați. În cadrul unei competiții sau al unor antrenamente intense, sportivul nu bea de sete, bea pentru a-și menține sau a crește capacitatea de efort.

Pentru cei care fac mișcare în mod regulat, Herbalife a lansat de curând Herbalife 24 CR7 Drive, o băutură hipotonică dezvoltată în parteneriat cu renumitul fotbalist, Cristiano Ronaldo. Băutura conține carbohidrați și electroliți pentru menținerea performanței de anduranță și este recomandată atât sportivilor profesioniști, cât și pasionaților de sport care înțeleg importanța unei nutriții adecvate.

CR7 este o băutură de ultimă generație care răspunde nevoilor nutriționale ale sportivilor din ziua de azi, fiind creată fără arome sau îndulcitori artificiali. Cu un gust răcoritor, această băutură asigură carbohidrații necesari și înlocuiește ceea ce se pierde de regulă prin transpirație, inclusiv electroliții de bază.

Ingredientele principale transformă CR7 Drive într-un produs foarte potrivit pentru o gamă largă de activități sportive de anduranță: fotbal, spinning, alergare sau alte sporturi care presupun efort fizic prelungit.

CR7 – din pasiune pentru performanță


 CR7 a fost dezvoltată pentru a furniza trei componente necesare pentru performanță: hidratare avansată, vitamina B12 pentru sprijinirea metabolismului și un amestec de electroliți pentru a-ți asigura hidratarea necesară și a-ți garanta performanța.

Caracteristici cheie și beneficii:

 97 de calorii per porție;
 S-a demonstrat că soluțiile de carbohidrați și electroliți
ajută la susținerea performanței de anduranță*;
 De asemenea îmbunătățesc absorbția apei în
timpul exercițiilor**;
 Aromă ușoară de fructe de acai;
 Fără îndulcitori artificiali.

Asemenea tuturor produselor din gama Herbalife24®, CR7 Drive a fost supus testelor de detectare a substanțelor interzise prin intermediul platformei Informed Sport. Programul Informed Sport oferă garanția că produsele au fost testate și nu conțin substanțe interzise în sport.

Pentru informații suplimentare despre Herbalife24 accesează www.herbalife24.ro.

Nevoile nutriționale variază semnificativ în funcție de vârstă, sex, tipul de corp și intensitatea sportului ales, prin urmare ar fi indicat să discuți cu antrenorul sau consultantul tău nutrițional pentru a descoperi care sunt nevoile tale punctuale.