Carbohidrații pot fi buni. Trebuie doar să îi alegi pe cei cu ardere lentă. Iar dacă îi combini și cu grăsimi sănătoase, atunci obții mâncarea perfectă post antrenament.

Timp de preparare: 55 minute
Cantitățile sunt calculate pentru două porții  

Ingrediente

½ cană de orez
O cană și jumătate de apă
2 șalote
2 căței de usturoi
Un cartof dulce
Un avocado
Un pumn de migdale
Chimion și fulgi de chilli
Frunze de mentă

Mod de preparare

  1. Curăță cartoful dulce, taie-l bucățele, apoi așază-le într-o tavă de copt. Amestecă puțin ulei de măsline cu chimion și fulgi de chilli. Stropește cartofii cu mixul de ulei și lasă-i la cuptor pentru 30 de minute, la 180ºC.
  2. Între timp, călește șalota și usturoiul, pe care le-ai mărunțit în prealabil. Adaugă orezul și puțină apă. Ține orezul pe foc timp de 40 de minute, adăugând constant câte puțină apă.
  3. Prăjește puțin migdalele. Taie avocado în felii.
  4. Așază pe o farfurie orezul, cartoful dulce și câteva felii de avocado. Adaugă câteva frunze de mentă și migdale prăjite.

Foto: fitforfashion.ro