Este una dintre acele mirodenii pe care nu trebuie să le excluzi din bucătărie. În plus, pe lângă aroma plăcută, are extrem de multe beneficii pentru sănătatea și starea ta de bine. Restul motivelor le găsești mai jos.

Originară din Indonezia, nucșoara este, de fapt, sâmburele unui fruct și are un gust dulce-amărui datorită căruia poți condimenta diverse mâncăruri și băuturi – de la orez cu lapte până la salate și vin fiert. Și, pe măsura ce o vei consuma, te vei convinge de modul în care îți poate îmbunătăți sănătatea, fie că ai probleme cu digestia, articulațiile, insomniile sau, pur și simplu, cu răceala. Nucșoara are fibre, vitamina B6, folați, magneziu și multe alte substanțe nutritive.
Iată care sunt cele mai importante proprietăți ale nucșoarei:

Are rol antispastic. Fiind antiinflamatoare, te poate ajuta în calmarea diverselor dureri, de la cele articulare, până la cele menstruale, spre exemplu. Pune-o în mâncare sau adaug-o în uleiuri și folosește-o la masaje.

Te scapă de insomnii. Datorită unui conținut mare de magneziu, nucșoara te ajută să dormi mai bine. Magneziul are rolul de a relaxa creierul, astfel încât el să poată secreta mai ușor serotonină, substanță care mai apoi este transformată în melatonină, hormonul somnului.

Îți salvează digestia. Nucșoara îți va ajuta stomacul să secrete diferite sucuri gastrice, pentru ca digestia ta să se realizeze mai ușor, fără să ai dureri sau disconfort abdominal.

Are rol detoxifiant. Ficatul și rinichii tăi sunt expuși la numeroase greutăți pe parcursul unei zile – de la poluarea din jur, până la consumul de alcool, țigări sau alimente mai dificil de acceptat de către organism. De aceea, uneori au nevoie de ajutor, iar nucșoara îl poate oferi prin proprietățile sale detoxifiante. Această mirodenie are un efect tonic pentru întregul organism, așa că o poți folosi cu încredere, mai ales atunci când ai stări de oboseală!

Reface pielea. Fie că o amesteci cu apă și o transformi într-o pastă cremoasă sau adaugi și puțină miere, fie că o strecori în măștile de față pe care deja le folosești, nucșoara se va ocupa ca tu să ai o piele mai sănătoasă, datorită rolului antiinflamator și antiseptic, și mai hidratată.