Ce zici de o gustare care îți asigură doza de energie, te ajută să slăbești și să trăiești mai mult?

Nucile fac minuni pentru sănătate: consumate în cantități moderate acestea îmbunătățesc activitatea cardiacă, reduc riscul de cancer și obezitate. Mai mult chiar, dacă ești însărcinată, șansele ca bebelușul tău să fie alergic la nuci scade considerabil.

Unii dintre "marii susținători" ai modului în care nucile revoluționează stilul de viață sunt cercetătorii de la Harvard Medical School, care au analizat felul în care fiecare tip de nuci influențează sănătatea. Mai exact, dacă 6% din regimul tău e bazat pe nuci, creierul îți va funcționa mai bine. De asemenea, după 14 zile în care mănânci și migdale, nivelul colesterolului scade, iar fisticul îți ține sub controlul acizii grași. Nu evita nici nucile de Macadamia, care au acid oleic și nu lasă tensiunea arterială să depășească limitele normale.

Trăiește mai mult

Un studiu publicat în New England Journal of Medicine a demonstrat că, dacă mănânci zilnic o mână de nuci, ai șanse să trăiești mai mult decât cei care le consumă doar din când în când. Asta pentru că îți îmbunătățesc metabolismul, te protejează de diabet și de boli cardiovasculare.

Slăbește sănătos

Nucile, alunele sau fisticul combat obezitatea – aceasta este concluzia unei cercetări publicate în PLOS ONE. Foarte sățioase și c un aport important de vitamine și minerale, oleaginoasele sunt o alegere excelentă pentru gustările din timpul zilei sau pentru micul dejun. Medicii spun că 16 grame de nuci în fiecare zi sunt suficiente pentru un regim alimentar echilibrat.

Poți să previi alergiile

Alergiile la nuci sunt unele dintre cele mai întâlnite în ultimii ani și pot fi extrem de periculoase. Însă dacă îți e teamă ca viitorul tău copil să nu se confrunte cu o astfel de afecțiune, ar fi indicat ca în timpul sarcinii să nu stai departe de oleaginoase. Un studiu făcut de Spitalul din Boston a ajuns la concluzia că, dacă introduci în meniul tău nuci, arahide, alune sau fistic, fătul are șanse mult mai mici să se aleagă cu alergie la ele. În plus, ele sunt o sursă importantă de acid folic și grăsimi nesaturate.