În pregătirea lui pentru competiția de Tough Viking, Niklas și-a transformat complet alimentația. Află ce îi asigură energia la prima oră a dimineții.

Niklas ştie cât de importantă este o dietă echilibrată, cu alimente de calitate, care să-i susţină antrenamentul. Fructele și legumele nu lipsesc din meniurile zilnice, așa că în fiecare weekend își face plinul de produse proaspete, de la o piață din apropierea casei. Suedezul preferă produsele de sezon, mai ales că le poate lua direct de la țărani. În această perioadă consumă multă sfeclă, morcovi și alte rădăcinoase, pe care le prepară dimineața sub formă de sucuri – o sursă excelentă de fibre și o modalitate bună de detoxifiere.

Combinația lui preferată de mic dejun este o omletă turcească, care îi asigură doza de proteine, și un suc din rădăcinoase.

Menemen

Timp de pregătire: 5 minute
Timp de preparare: 10 minute
Cantităţile sunt calculate pentru 2 porţii

Ingrediente:
4 linguri de ulei de măsline
Un ardei iute (verde, fără seminţe, tocat mărunt)
Un roşie mare, suculentă, fără coajă şi tăiată cubuleţe
2 ouă mari, bătute uşor
Sare
Cimbru
Ardei roşu iute uscat şi mărunţit

Mod de preparare
Pune uleiul de măsline la încins într-o tigaie de teflon. Adaugă ardeiul iute şi căleşte-l aproximativ trei minute, cât să capete un aspect auriu şi o consistenţă catifelată. Adaugă roşiile şi amestecă timp de 5-7 minute. Toarnă ouăle bătute peste compoziţia obţinută. Lasă-le pe foc între două minute, timp în care amesteci uşor, cu o lingură de lemn. Stinge focul şi savurează menemen-ul home made!

Suc detoxifiant

Ingrediente:
O linguriță de ghimbir ras
Jumătate de sfeclă roşie
2 morcovi
Un măr

Mod de preparare
Amestecă-le pe toate în storcătorul de fructe.
Niklas folosește un storcător electric prin presare la rece – sucul obținut astfel este mult sănătos, deoarece enzimele și nutrimentele din fructe și legume nu sunt distruse de temperaturile ridicate.