Mănânci bine? Perfect. Află de la o triplă campioană mondială de fitness ce trebuie să mai faci, ca să obții rezultatele dorite.

Dacă te antrenezi regulat și ai o alimentație echilibrată, înseamnă că știi majoritatea lecțiilor de "așa da". Însă, uneori, în amalgamul de activități zilnice, poți uita câteva lucruri esențiale pentru sănătatea și starea ta de bine. Nu-i nimic! Ți le amintim noi.

"Găsește-ti echilibrul cu mese mici si sănătoase. Consumă legume proaspete, carne slabă, fructe (în cantități mai mici) și include în meniul zilnic produse de nutriție sportivă, cum sunt cele din gama H24, de la Herbalife. Hidratează-te corect și fă-ți un program pe care să îl respecți, așa vei reuși să îți atingi obiectivele propuse", spune Anca Bucur, instructor World Class și triplă campioană mondială de fitness. Dar ține cont și de sfaturile de mai jos.

Pregătește-ți corpul

Asigură-te că îți iei toate nutrimentele de care ai nevoie pe parcursul perioadelor solicitante. Spre exemplu, proteine suficiente, un complex solid de carbohidrați, antioxidanți și alte elemente necesare pentru un sistem imunitar puternic. "Înainte de antrenament avem nevoie de energie și combustibil pentru a face față efortului, deci recomand carbohidrați complecși – și aici putem alege shakeul Formula 1 H24", spune Anca Bucur. Herbalife H24 Formula 1 Sport conține atât proteine din lapte, pentru menținerea și creșterea masei musculare, cât și un amestec de carbohidrați pentru eliberare rapidă de energie, vitaminele C, E și seleniu sau L-Glutamină, pentru protecția sistemului imunitar.

Hidratează-te

O hidratare propice, fără calorii extra este esențială pentru randament nu doar în sală, ci și în restul momentelor. Hydrate din gama H 24, de la Herbalife, care nu are zahăr adăugat, îți reface echilibrul electrolitic și îți ridică nivelul de energie prin aportul de vitamina B. De asemenea, îți asigură 100% din valoarea nutrițională zilnică de referință de Vitamina C, deci te ajută să combați stările de oboseală. "Printre preferatele mele se număra Hydrate: o băutură hipotonică cu un conținut scăzut de calorii care îmi asigură hidratarea optimă. Îl folosesc în timpul antrenamentelor sau chiar în timpul zilei, datorită mixului de vitamine pe care îl are. Apa reprezintă circa 60% din greutatea corpului. Hidratarea este foarte importantă pentru a ne menține nivelul de efort în timpul antrenamentului, dar și pentru recuperarea de după mișcare", spune Anca Bucur.

Crește-ți performanțele

Dacă practici sport de performanță sau faci antrenamente intense, ai nevoie de elemente care contribuie la rezultatele tale, dar și la recuperare. Spre exemplu, H24 Prolong este o băutură izotonică ce se consumă în timpul solicitărilor fizice și are rolul de a sprijini organismul la efort. Datorită carbohidraților proveniți din două surse, H24 Prolong facilitează folosirea caloriilor pentru performanță susținută. Iar proteina din zer are rol de protecție, reducând riscul de distrugere a fibrelor musculare în timpul antrenamentelor. 

Hrănește-ți mușchii

Dacă vrei să îți crești masa musculară, atunci fii sigur că te recuperezi după antrenamentele de forță prin consumul corespunzător de proteine. "După sală, pentru creșterea masei musculare și recuperarea post antrenament de forță, este important să consumi proteine în maximum 30 de minute de la terminarea antrenamentului. Eu consum și recomand Rebuild Strenght de la Herbalife24, care oferă 25 de grame de proteină din lapte de înaltă calitate. Pe lângă asta, are un gust bun de ciocolată", completează Anca.

Recuperează-te

Pentru momentele în care ai nevoie de recuperare sau de creștere rapidă, cele două produse Rebuild îți vor fi de ajutor. Dacă faci multe antrenamente aerobe, optează pentru Rebuild Endurance. Amestecul de proteină din lapte, glutamină și L-Carnitină ajută la refacerea musculară rapidă și la susținerea sistemului imunitar.