L-Carnitina este astăzi unul dintre cele mai populare suplimente nutritive, utilizat atât de către sportivi, dar mai ales în prevenirea și tratarea unor afecțiuni.

Care este rolul L-Carnitinei în organism?

Energia de care organismul nostru are nevoie este produsă în celule într-o organită numită Mitocondrie. L-Carnitina transportă acizii grași către mitocondriile celulelor pentru transformarea lor în energie prin ardere.

Beneficiile L-Carnitinei

L-Carnitina previne stresul oxidativ care pe termen lung duce la probleme cardiovasculare, diabet și inflamații cronice

  • Crește recuperarea după antrenamente intense
  • Imbunătățește performanța cerebrală și ajută funcțiile cognitive
  • L-Carnitina este si un protector al sistemului cardiovascular. Inima este complet dependenta de carnitina; doua treimi din energia de care are nevoie, vine din grasimile „arse” cu ajutorul carnitinei.
  • Puternic antioxidant
  • Crește performanța atletică. Este nevoie de o suplimentare continuă între 3 si 6 luni, pentru a vedea rezultate notabile.
  • Luptă împotriva grăsimii abdominale viscerale. Grasimea viscerală este una din cele mai periculoase și din momentul în care o ai, iți poate cauza foarte multe probleme de sănătate, începând cu acumularea de grăsime între organe (ficat, inimă, muschi etc). Creșterea consumului de carnitină va ajuta la arderea acestui tip de grăsime.
  • Ajută procesul de slăbire și de ardere a grăsimilor. Carnitina este un aminoacid format din lysine și methionine. Carnitina este un arzător foarte puternic de grăsime care este responsabil de transportul grăsimilor în celule pentru a fi folosite ca energie de catre corp. Prin creșterea nivelului carnitinei în mușchi, susții procesul de ardere a grăsimilor, întrucât corpul tău devine mai eficient în a produce combustibil. Prin creșterea nivelului carnitinei iți vei îmbunătăți performanța sportiva, vei arde mai mult țesut adipos salvând glicogenul și vei crește răspunsul hormonului anabolic.

 

Din punct de vedere al activității fizice, suplimentarea cu această substanță grăbește recuperarea de după antrenament, poate ajuta la oxigenarea mușchilor, poate reduce febra musculară, poate grăbi procesul de ardere a grăsimii corporale

L-Carnitina poate fi consumată ca supliment atât sub formă de pastile, cât și lichidă și este recomandată sportivilor, vegetarienilor, veganilor sau persoanelor cu anumite afecțiuni. Conform studiilor, acest supliment oferă rezultatele, dar este o substanță naturală, pe care o găsim în alimente, motiv pentru care rezultatele nu vor fi miraculoase in lipsa unor antrenamente eficiente.

Înainte de a începe orice program de alimentație sau suplimentație se recomanda un control medical complet și acordul medicului. Administrarea suplimentelor se face strict individualizat, după datele personale, obiective, dieta.

Alege-ţi suplimentele potrivite scopurilor tale sportive din cea mai variată gamă de produse nutritive, disponibilă pe WShop.