Pentru brunch-ul din weekend înlocuiește omleta cu ceva mai special și sănătos. Invită-ți prietenii la masă și surprinde-i cu această frittata, care va lua multe puncte nu doar pentru aspect, ci și pentru gust.

Timp de preparare: 40 de minute
Cantitățile sunt calculate pentru 4 porții

Ingrediente

3 mâini de spanac + o cantitate similară, dacă vrei să faci și o salată ca garnitură
O cană de roșii trase în tigaie sau uscate la soare, dar bine scurse
⅓ cană de ricotta (sau orice alt tip de brânză preferi)
O lingură de ulei de măsline
5 albușuri de ou + un gălbenuș
½ linguriță de sare
Piper negru, proaspăt măcinat, în funcție de preferințe
Opțional: poți adăuga combinații din alte legume. Ardeii grași, dovleceii sau ciupercile merg bine.

Mod de preparare

1. Preîncălzește cuptorul la 220°C.
2. Într-o tigaie mare, la foc mediu, pune o lingură de ulei de măsline și adaugă legumele. Ține-le trei minute pe foc, amestecând continuu.
3. Într-un bol de dimensiuni medii, bate bine ouăle, adaugă ricotta și amestecă din nou. Pune sare și piper, după gust.
4. Varsă toată compoziția din ouă peste legumele din tigaie și ține un minut pe foc, suficient cât să se prindă un pic. Mută mixul într-o formă de quiche sau tartă și lasă la copt timp de 25 de minute.

 

Foto: fitforfashion.ro