Toată lumea le cunoaște, toată lumea se teme de ele: crampele musculare dureroase îți pot da multe bătăi de cap. Cauza poate fi, însă, simplu de intuit: deficitul de magneziu.

Din fericire, există soluții la îndemână care îți pot ajuta organismul, cum ar fi Biolectra Magnesium. Dacă și tu te-ai trezit noaptea cu o durere musculară ce nu te-a mai lăsat să dormi atunci știi despre ce vorbim. Soluția este însă la îndemână.

Cauza crampelor musculare
În afară de efortul fizic intensiv, deficitul de magneziu este privit ca cea mai cunoscută cauză a crampelor musculare și virale. Acest lucru nu este deloc surprinzător, la urma urmei, magneziul este esențial pentru mușchi. Din acest motiv, atleții, femeile în general, femeile însărcinate și persoanele în vârstă sunt cel mai adesea afectate de crampe musculare, exact aceleași persoane care prezintă un risc crescut de deficiență de magneziu.

Magneziul, un mineral indispensabil
Magneziul este implicat în activarea a peste 300 de enzime, care asigură funcționarea corespunzătoare a numeroase procese metabolice. Inima, sistemul nervos și musculatura noastră au nevoie de acest mineral. Magneziul contribuie atât la desfășurarea normală a procesului de diviziune celulară, cât și la funcționarea corespunzătoare a metabolismului energetic.

Corpul uman nu poate produce singur magneziu, drept pentru care este esențial un aport suficient din alimentație. Însă de cele mai multe ori există o carență care trebuie rezolvată: Biolectra Magnesium ne vine în ajutor cu doza de magneziu esențial, vital pentru funcționarea normală a musculaturii corpului nostru și a sistemului nervos.

Ce e bine de știut: în majoritatea cazurilor, cauzele crampelor musculare sunt inofensive și pot fi controlate eficient prin administrarea de magneziu in doze mari. În cazul în care crampele persistă, totuși, având o intensitate și frecvență crescută, este indicat să vă adresați unui medic. Pentru crampe ușoare, nu uita de Biolectra Magnesium!