Ce zici de sare pe fructe și nucșoară pe friptură? E timpul să faci câteva schimbări în bucătărie. Îți trebuie puțin curaj, dar crede-ne că merită. Te vei bucura de gusturi pe care nu le-ai mai simțit până acum.

Sare pe fructe
Dacă anumite fructe ți se par prea amare sau pur și simplu nu ești cel mai mare fan al lor în formă brută, presară puțină sare și le vei schimba gustul. Sarea are rolul de a intensifica gustul, chiar și în cazul fructelor. O salată de fructe poate fi o nouă rețetă pentru gustările tale, dacă îi adaugi sare. Sau combină fructe cu alte alimente sărate.

Nucșoară pentru mâncăruri sărate
Nucșoara oferă o aromă inconfundabilă prăjiturilor, dar ce ar fi dacă ai folosi-o și pentru un fel principal de mâncare? Pentru că va schimba gustul preparatului. Pune-o peste cartofi la cuptor sau chiar peste friptura de rață, de vită sau de pui. Rezultatul te va surprinde

Mărar pe fructe
Dacă nu te-am convins să testezi gustul sărat al fructelor, poți încerca aroma mărarului în salata de fructe. Pe lângă faptul că are o mulțime de beneficii pentru sănătate, mărarul va intensifica gustul piersicilor, merelor, caiselor sau prunelor.

Coriandru pe legume
Acest condiment folosit deseori în bucătăria mexicană, îți poate schimba gustul fripturilor, dacă îl folosești moderat, însă. Coriandrul intensifică aroma puiului, a peștelui sau a preparatelor din vită.

Cardamon în iaurt
Datorită aromei sale dulci, cardamonul poate să înlocuiască zahărul în multe situații. Pune-l într-un iaurt simplu și obții un desert perfect. Sau lasă semințele de cardamom în lapte timp de câteva ore – se va transforma într-o băutură delicioasă.