O găsești ușor în această perioadă, este o infuzie de vitamine pentru corpul tău și poate fi consumată în multe variante. Îți mai dăm alte motive pentru care conopida nu trebuie să-ți lipsească luna asta din frigider.

Are puține calorii
Conopida este o alegere foarte bună, atunci când ai nevoie de mese consistente, dar fără prea multe calorii. O porție medie de conopidă, care are aproximativ 120 de grame, conține numai 29 de calorii.

Are efecte antiinflamatoare
În lupta împotriva inflamațiilor care îți dau mai multe bătăi de cap în sezonul rece, conopida devine un aliat de nădejde, datorită conținutului mare de vitamina K. Aceasta reduce inflamațiile și întărește structura osoasă. O porție de conopidă îți asigură 19% din doza zilnică necesară de vitamina K.

Te scapă de toxine
Nu este nevoie să te supui unei cure de detoxifiere bazată numai pe sucuri, ca să scapi de toxinele din organismul tău. Și conopida conține enzimele necesare acestui proces.

Îți reface rezervele de vitamine
Conopida îți oferă 73% din doza zilnică de vitamina C, 14% din doza de acid folic, omega 3, magneziu, potasiu și multe altele. O listă completă a caracteristicilor nutriționale ale conopidei găsești aici.

Consum-o cât mai des
Conopida devine un adevărat deliciu, dacă o transformi în supe creme (cu sau fără brânză), dacă o gătești la cuptor, gratinată sau cu diverse mirodenii. În caz că o preferi simplă, strecoar-o fiartă, în salata ta.