Un desert care doar să-ți protejeze sănătatea, fără să-ți afecteze silueta? Da. L-am testat și e delicios. În plus, este extrem de ușor să-l prepari.

Timp de preparare: 10 minute
Timp de răcire: 30 de minute
Cantitățile sunt calculate pentru o tabletă

Ingrediente

65 grame de unt de cacao raw
O lingură de unt de cocos
50 grame de pudră de cacao raw
Un sfert de linguriță de vanilie pudră (opțional)
2-3 linguri de sirop de agave sau arțar
O jumătate de cană de migdale, zdrobite

Mod de preparare

1. Pune o cantitate mică de apă într-o tigaie adâncă și așază deasupra un bol rezistent la căldură. Încălzește apa.

2. Atenție: pe tot parcursul procesului de preparare a ciocolatei, ai grijă ca apa din vas să fie la o temperatură destul de scăzută. Nu trebuie să o aduci în punctul de fierbere, ca să nu se evapore.

3. Întinde hârtie de copt într-o tavă de gătit.

4. Pune în bolul de pe aragaz untul de cacao mărunțit sau dat prin răzătoare împreună cu untul de cocos.

5. După ce untul s-a topit, varsă în ploaie pudra de cacao. Adaugă vanilia, dacă folosești, și toată cantitatea de îndulcitor (stabilește-o în funcție de preferințele tale). Pune și jumătate din cantitatea de migdale.

6. Mută mixul de ciocolată în tava pregătită și, cu ajutorul unui cuțit, nivelează la grosimea dorită.

7. Toarnă restul de migdale și împinge-le ușor în compoziție.

8. Las-o să se răcească înainte să o bagi în frigider. Odată întărită, rupe-o în bucăți si savureaz-o!

Foto: fitforfashion.ro