Mănânci sănătos? Atunci sigură-te că alimentele pe care le consumi îți furnizează aceste cinci nutrimente.

Vitamina C

Fără vitamina C, organismul tău nu se poate regenera așa cum ar trebui. Datorită acestui antioxidant, sistemul imunitar devine mai puternic, luptă împotriva bolilor și, în plus, ajută la folosirea și absorbția vitaminei E. Partea proastă este că organismul nu își face rezerve de vitamina C, așa că trebuie să o consumi zilnic.
O găsești în: citrice, papaya, kiwi, căpșune, broccoli, conopidă, kale.

Calciu

În afară de celebrul beneficiu al calciului de a întări oasele, el ajută și la secreția de enzime și hormoni în organism și la transmiterea mesajelor în sistemul nervos.
Îl găsești în: lactate, pește cu oase subțiri, precum somonul, în spanac, ceapă verde, fenicul, cartof dulce și chiar morcov.

Fier

Ai nevoie de el pentru nașterea celulelor roșii, responsabile cu circulația oxigenului în corp. Lipsa lui te face să te simți amețit, anemic, fără poftă de viață și energie.
Îl găsești în: carnea roșie, în ficatul de pasăre, dar și în linte, spanac, semințe de dovleac, nuci, turmeric, tofu și multe altele.

Magneziu

Acest nutriment este responsabil cu producerea de energie, întărirea sistemului imunitar și a celui osos, dar și cu buna funcționare a mușchilor și a inimii.
Îl găsești în: alune, arahide, lapte de soia, avocado, orez brun, banane, ovăz.

Vitamina D

Te-ai întrebat vreodată de ce te simți mai bine în lunile cu soare? Pentru că atunci îți iei porția de vitamina D, necesară în absorbția de calciu, dar și pentru un sistem imunitar, musculos și osos puternice.
O găsești în: ouă (bine fierte), cereale integrale, ciuperci, tofu ori alternativele la lapte (precum laptele de soia, de migdale, de orez).