Profită de una dintre legumele-vedetă ale toamnei și transformă un preparat caloric într-unul hrănitor, ușor de făcut și extrem de gustos.

Timp de preparare: 15 minute
Cantitățile sunt calculate pentru 2 porții

Ingrediente

O cană de dovleac ras
Sucul de la o jumătate de lămâie
O lingură de făină
Un ou, bătut bine
Sare Kosher (după gust)
Piper proaspăt măcinat (după gust)
O lingură de ulei de măsline

Pentru garnisire
Mărar proaspăt, pentru aromă
Iaurt grecesc
Restul de lămâie, feliată, pentru gust

Mod de preparare

1. Pune dovleacul ras într-un bol și încălzește-l în cuptor, timp de un minut.
2. Amestecă dovleacul înmuiat cu restul de ingrediente, cât să se omogenizeze. Împarte compoziția în patru bile aproximativ egale, apoi aplatizează-le ușor.
3. Pune puțin ulei de măsline într-o tigaie și așteaptă să se încingă. Așază chifteluțele și lasă-le pe foc, suficient cât să se rumenească; 4-5 minute pe fiecare parte.
4. După ce le pui în farfurie, garnisește cu iaurtul grecesc, mărarul și stoarce puțin suc de lămâie din bucata rămasă, apoi așază pune feliile pe farfurie, pentru decor.

 

Foto: fitforfashion.ro