Este necesară pentru hidratare, pentru o piele sănătoasă și pentru o stare generală de bine. Dar mai sunt câteva motive, mai puține cunoscute, pentru care ar trebui să te hidratezi în mod constant.

Îmbunătățește funcțiile creierului
Dacă bei apă în timpul unei activități intelectuale solicitante, vei avea un randament mult mai bun, deoarece vei gândi mai limpede și vei lua decizii mult mai rapid.

Previne durerea
Dacă te dor articulațiile sau mușchii, bea apă. Astfel de dureri pot apărea din cauza deshidratării. Nu uita că prin transpirație tu pierzi și săruri și minerale, substanțe necesare corpului tău, pe care ulterior le poți reasimila din apă.

Crește productivitatea
Momentele în care oboseala îți pune bețe în roate și ți se pare că nu mai ești capabil să iei decizii corecte, este bine să bei puțină apă – ea te ajută să revigorezi, cel puțin pentru moment.

Tratează migrenele
Cel mai simplu tratament împotriva durerilor de cap rămâne, totuși, un pahar cu apă. De cele mai multe ori, migrenele apar și din cauza lipsei de hidratare.

Te scapă de mahmureală
Apa nu numai că te scapă de mahmureală, dar, dacă o bei în timpul unei seri în care consumi și alcool, șansele să ai o mahmureală sunt și mai mici. Asta pentru că alcoolul te deshidratează și trebuie neapărat să compensezi acest aspect. De asemenea, un cocktail care conține apă minerală este și el mai sănătos.

Te scapă de respirația urât mirositoare
Respirația neplăcută apare, uneori, din cauza lipsei de hidratare – de aceea trebuie să o previi, asigurându-i corpului cel puțin doi litri de apă în fiecare zi. În plus, bând apă vei elimina bacteriile și particulele de mâncare ce se depun în gură de-a lungul unei zile.