După sezonul rece, organismul este lipsit de multe vitamine și minerale foarte importante pentru o bună funcționare. Alimentele de mai jos te vor ajuta să-ți refaci rapid rezervele.

Urzici

Aceste plante sunt bogate în vitaminele A, B2, C, fiind și sursă o foarte bună de minerale. De asemenea, urzicile te vor ajuta să îți reglezi tranzitul intestinal. Asemenea tuturor plantelor verzi, conținutul de fier prezent în acestea te va ține departe de anemii.

Spanac

Odată cu schimbarea anotimpului, spanacul este una dintre plantele cele mai des întâlnite în piețe. Este un aliment ideal dacă vrei să pierzi în greutate, deoarece are un caloric foarte redus (32 kcal/100 g) și un indice glicemic foarte redus (15). De asemenea, acesta poate juca un rol foarte important în curele de detoxifiere. Din punct de vedere al conținutului, spanacul îți va aduce un aport însemnat de sodiu, potasiu, magneziu, fier, vitamina A și C.

Pătrunjel

Această plantă este probabil cea mai bună sursă de vitamina A și potasiu, îți recomand să consumi pătrunjel în stare naturală, cel puțin o dată la două zile.

Avocado

Chiar dacă este un fruct adus de pe alt continent, acesta vine în completarea alimentelor verzi de pe meleagurile noastre prin conținutul ridicat de grăsimi nesaturate (sănătoase), contribuind astfel la echilibrarea nivelului de colesterol, mai ales după mesele încărcate din timpul sărbătorilor de iarnă. Ai grijă doar să consumi în cantități rezonabile, deoarece avocadoul e bogat în calorii.

Alge

Declarate alimentul anului 2016, acestea reprezintă cea mai completă sursă de vitamine și minerale dintre toate alimentele verzi. Pentru consum, îți recomand spirulină, deoarece are un puternic rol antioxidant, și kelp, datorită efectelor benefice asupra sistemului digestiv.

Cosmin Ciocîrlan este antrenor personal World Class at The Grand.