Weekendul este momentul perfect pentru un mic dejun târziu. Această rețetă îți aduce în farfurie un mix de arome delicioase și o doză perfectă de carbohidrați sănătoși.

Timp de preparare: 30 de minute
Număr de porții: 2 porții

Ingrediente

Un cartof dulce
O ceapă roșie
O linguriță de ulei de măsline
O linguriță de sirop de arțar
Fulgi de chili
5-6 roșii cherry, tăiate pe jumătate
Jumătate de cană de quinoa roșie fiartă
O cană de rucola
2 ouă
Tahina
Semințe de chia

Mod de preparare

1. Pune quinoa la fiert, conform indicațiilor de pe ambalaj. Va dura circa 15 minute, timp în care te vei putea ocupa de restul etapelor.
2. Între timp, taie cartoful dulce în cubulețe, toacă ceapa mărunt, apoi pune totul într-o tavă de copt. Stropește cu ulei de măsline și sirop de arțar și bagă totul în cuptorul setat la 180 ºC, pentru 20 de minute.
3. Trage în tigaie, cât să se înmoaie, roșiile cherry cu puțin usturoi și ulei de măsline.
4. Când legumele de la cuptor sunt gata, scoate-le și pune-le în două farfurii adânci. Adaugă și câteva linguri de quinoa scursă bine, apoi roșiile și amestecă un pic. Completează cu o mână de rucola.
5. Pregătește două ouă poșate, iar când sunt gata pune câte unul peste fiecare farfurie. Mai pune puțină tahina și presară semințe de chia.