Dacă vrei un prânz sănătos și plin de savoare, alege bucătăria asiatică. Tofu, chilli, soia și tăiţei soba sunt mixul ideal pentru cei care țin la siluetă.

Timp de pregătire: 10 minute
Timp de preparare: 20 minute
Cantităţile sunt calculate pentru 4-6 porţii

Ingrediente

  • 450 grame tofu, tăiat cubuleţe
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 175 grame edamame proaspete sau îngheţate (boabe de soia)
  • 1 linguriţă de ulei din sâmburi de struguri
  • Sos de soia, după gust
  • 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin
  • Sare, după gust
  • 6 ciuperci shiitake, feliate
  • Piper negru, proaspăt măcinat
  • 2 linguriţe de coriandru
  • 250 grame de tăiţei soba

 

 

Mod de preparare

  1. Scurge tofu-ul cu ajutorul unor prosoape de hârtie. Curăţă usturoiul şi toacă-l mărunt.
  2. Fierbe, timp de 4 minute, boabele de soia, într-o oală mare cu apă şi sare. Scoate-le cu o paletă și pune-le deoparte.
  3. Între timp, pune un wok pe aragaz. Verifică dacă s-a încins cu o picătură de apă. În caz că dispare la contactul cu tigaia, e gata. Rumeneşte un pic bucata de tofu în uleiul din sâmburi de struguri, adaugă sosul de soia, apoi mută preparatul într-un alt vas.
  4. Setează focul la intensitate medie, adaugă uleiul de măsline şi ciupercile. Amestecă-le cu usturoi şi un praf mare de sare şi ține-le pe foc timp de 1-2 minute. Pune tofu şi boabele de soia şi lasă-le la foc mic. Între timp, prepară tăiţeii.
  5. Adaugă treptat tăiţeii, în oala în care au fiert boabele de soia, astfel încât apa să rămână în continuare în punctul de fierbere. Amestecă încontinuu cu o lingură cu coadă lungă, pentru a evita ca tăiţeii să se lipească între ei. După ce mai dă o dată în clocot, adaugă un pahar cu apă rece. Repetă acţiunea de trei ori. Acum tăițeii sunt gata. Scurge-i, adaugă legumele şi tofu şi preparatul e gata.

Foto: Sorina Fredholm