Începe-ți ziua în forță cu un bol de cereale fierte în lapte de orez, completat de fructe și semințe.

Timp de pregătire: 2 minute
Timp de preparare: 15 minute
Cantităţile sunt calculate pentru două porţii

Ingrediente

  • 1 cană şi ¼ de lapte degresat sau lapte de orez/soia
  • 1 lingură de cardamom
  • 1 baton de scorţişoară
  • ¼ linguriţă de sare grunjoasă
  • 1 cană de fulgi de ovăz
  • 1 lingură de hrişcă crocantă
  • 1 mână de fructe goji şi merişoare de munte
  • 2 linguri de seminţe chia
  • 1 lingură de miere sau sirop de agave

 

 

Mod de preparare

  1. Amestecă într-un vas termorezistent laptele, scorţişoara, cardamomul şi sarea. După ce mixul dă în clocot, adaugă fulgii de ovăz şi amestecă. Lasă să mai dea încă o dată în clocot, apoi acoperă parţial vasul și redu intensitatea focului. Ține preparatul la fiert circa 10 minute, până când capătă o textură densă.
  2. Ia preparatul de pe foc și înlătură batonul de scorţişoară. Decorează terciul de ovăz cu fructele de pădure, seminţele chia, hrişca şi mierea. Stropește cu o lingură de lapte.

Foto: Sorina Fredholm