Îl consumi dimineața, ca gustare sau seara la cină. Dar știi, de fapt, câte beneficii îți aduce? Ți-am făcut o listă cu motivele pentru care merită să te bucuri de iaurt în fiecare zi și îți spunem cum îl poți câștiga.

Îți asigură un tub digestiv sănătos
În primul rând, în iaurt găsești culturi vii absolut necesare pentru echilibrul tubului digestiv. Fără ele, microflora intestinelor nu funcționează corect. Iaurtul pe care îl consumi în mod regulat îți asigură aportul de bacterii bune, care reglează funcțiile tubului digestiv.

Slăbești mai ușor
Studiile arată că, dacă integrezi lactate în dieta ta, în special iaurturi, șansele să dai jos kilograme sunt mai mari. Regula se aplică mai ales în cazul grăsimii abdominale. Evident, iaurturile nu trebuie să aibă un procent ridicat de grăsime.

Îți întărește oasele
Nu-i un secret faptul că aportul de calciu, alături de vitamina D, te ajută să ai oase mai puternice și mai sănătoase. Însă mulți uită că doza de calciu necesară pentru o astfel de reușită se poate lua cel mai eficient din iaurt – cu 100 de grame asiguri 11% din doza zilnică necesară de calciu!

Îți întărește sistemul imunitar
Culturile vii din iaurt nu numai că vor contribui la sănătatea tubului digestiv, dar ajută și la producerea celulelor albe, care luptă cu eventuale infecții din organismul tău. De aceea, mai ales iarna sau primăvara, este recomandat să integrezi iaurtul în masa de dimineață ori să îl transformi în gustări sănătoase.

Îți dă energie și forță
După multe ore de muncă ori după antrenamente, corpul tău are nevoie de proteine, pentru a-și regenera celulele; și nu-i o idee rea să le iei chiar din iaurt. O porție de iaurt îți asigură 20% din necesarul zilnic de proteine, așa că îl poți consuma cu încredere după un antrenament intensiv.

Câștigă un kit de sănătate de la Zuzu Bifidus!

Lasă-ne aici un comentariu, în care să ne spui în ce combinații folosești iaurtul cel mai des, iar Zuzu Bifidus va alege 3 răspunsuri câștigătoare. Concursul se desfășoară în perioada 10.02.2016-17.02.2016, ora 23:59. Cei trei câștigători vor fi anunțați aici, pe data de 19.02.2016. Odată anunțați, câștigătorii vor trebui să ne lase datele de contact într-un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Fiecare dintre cele trei premii constă într-un kit de sănătate de la Zuzu Bifidus - o gentuță frigorifică plină cu iaurturi Zuzu Bifidus. Citește regulamentul concursului aici.

Câștigătorii sunt: Fogarasi Orsi, Adriana Coca și Codrina Cazacu. Felicitări! Vă rugăm să ne lăsați datele voastre de contact într-un mesaj pe pagina noastră de Facebook