Sunt delicioase, se găsesc ușor și îți asigură cele mai importante substanțe de care ai nevoie, ca să funcționezi la parametri optimi.

Quinoa

De ce s-o consumi: Dacă obișnuiai să mănânci carne la fiecare masă, află că o poți înlocui cu succes cu quinoa. Aceasta conține proteine, așa că te va ajuta să nu te simți slăbit atunci când vei face trecerea spre un regim alimentar mai natural. Quinoa îți oferă toți cei 9 aminoacizi necesari organismului și este mult mai ușor de digerat decât carnea.

Cum s-o folosești: Adaug-o în risotto, în salate, în mixuri de legume la grătar, după ce ai fiert-o 20 de minute sau, pur și simplu, consum-o cu puțin curry și ulei de măsline. Dacă îți cumperi varianta expandată, adaugă o lingură de miere și obții rapid un desert sățios.

Năut

De ce să-l consumi: Și el face parte din categoria alimentelor care îți poți alina dorul de carne (pe care nu trebuie să o elimini definitiv, dacă nu simți nevoia sau nu ai restricții medicale), deoarece este bogat în proteine și extrem de sățios.

Cum să-l folosești: Dacă îl fierbi, îl poți transforma în humus, adăuga în salate sau face supă-cremă. În caz că îl preferi crocant, coace-l și consumă-l pe post de gustare.

Mei

De ce să-l consumi: Surprinzător, nu este un aliment numai pentru papagali. Mai mult chiar, poate fi extrem de benefic pentru organismul tău: are o cantitate considerabilă de fibre, diverse vitamine, mult magneziu (bun pentru sistemul nervos) și un indice glicemic redus, așa că în curele de slăbire devine un aliat perfect.

Cum să-l folosești: În locul unor garnituri ca pilaf sau mămăligă ori în diverse combinații pentru mic dejun (de exemplu, cu lapte de soia).

Cartof dulce

De ce să-l consumi: În primul rând ca să renunți la cartoful clasic. Acesta dulce are de șapte ori mai multe fibre, vitamina B6, potasiu, betacaroten și multe altele decât varianta normală.
Cum să-l folosești: În piure, supă cremă sau copt și cu brânză dulce pe deasupra (poate fi o gustare excelentă).

Goji

De ce să-l consumi: Te ajută să diminuezi pofta de dulce, reducând în același timp șansa de a te îngrășa. De asemenea, este un aliment foarte bogat în antioxidanți.

Cum să-l folosești: Simplu, pe post de gustare, amestecat în iaurturi la micul dejun sau, dacă îți place mixul de dulce-sărat, în diverse salate.

Nucile Caju

De ce să le consumi: Sunt bogate în calciu și magneziu, substanță care te va ajuta mai ales în zilele stresante. 

Cum să le folosești: Crude, pe post de gustări între mese – ai însă grijă să nu mănânci prea multe, deoarece au un conținut caloric crescut. Le poți adăuga în smoothie-uri, salate sau chiar în diverse mâncăruri făcute la cuptor (dacă îți plac crocante).

Pudra de roșcove

De ce să o consumi: Bogată în fibre, antioxidanți și proteine, te va ajuta să îți potolești pofta de dulce într-un mod mult mai sănătos.

Cum să o folosești: În general ca variantă sănătoasă pentru dulciuri. Poți faci ciocolată de casă din ea sau diverse alte preparate în care puneai cacao. Ori, o poți combina cu lapte sau în budincile de cereale pentru micul dejun.