Mixurile potrivite te pot ajuta să pierzi kilograme chiar în timp ce mănânci. Iată ce trebuie să ai mereu în bucătărie.

Scorțișoară

Originară din India, China și Asia de Sud-Est, scorțișoara este recunoscută pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului. Aceasta are proprietatea unică de a imita rolul insulinei, substanța responsabilă de menținerea nivelului optim de zahăr din sânge. Un nivel de zahăr ridicat în sânge duce la apariția grăsimii în exces, îngreunând procesul de slăbire sau de menținere a unei greutăți normale. Acest condiment ajută ca excesul de grăsime să nu apară. Consumul de scorțișoară duce și la o reacție metabolică de procesare sănătoasă a carbohidraților. Astfel, viteza metabolismului crește și corpul are mai multe calorii. De asemenea, gustul dulce al scorțișoarei induce senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Piper negru

Unul dintre cele mai cumpărate condimente la nivel mondial, piperul negru este și el un bun ajutor în pierderea greutății corporale. Reglează nivelul zahărului din sânge și este un bun antioxidant și antiinflamator. Are un conținut ridicat de nutrimente și vitamine, precum A, B, C, fier, zinc, calciu sau magneziu. Totodată, ajută la absorbția mai rapidă a acestora din urmă și suprimă acumularea grăsimii în corp.

Usturoi

Pe lângă nenumăratele efecte benefice asupra sănătății, dieta cu usturoi este foarte eficientă și în cazul slăbitului. Și usturoiul ajută la arderea grăsimilor, scade nivelul de glucoză din sânge și de antioxidare. La acestea se mai adaugă și calitățile de detoxifiere a organismului. Dacă vrei efecte maxime, consumă-l crud, pentru că prin preparare termică își pierde din beneficii. Dacă te deranjează gustul lui, poți să îl tai felii și să îl înghiți cu apă caldă sau poți apela la suplimentele alimentare care îl conțin.

Ghimbir

Savoarea ghimbirului este inconfundabilă. Această rădăcină parfumează și schimbă gustul oricărui preparat culinar. Printre numeroasele efecte benefice pe care le are asupra organismului, ghimbirul este remarcabil ca antioxidant. Fiind bogat în cupru, reglează pofta de zahăr pe care corpul o simte, satisfăcând două dintre nevoile organismului, pe cea de hrană și pe cea de desert. Efectele asupra digestiei nu sunt nici ele de neglijat, ghimbirul scăzând nivelul de aciditate din stomac.

Chimen

Chimenul este un adevărat stimulent în arderea grăsimilor și a caloriilor. Eficiența lui se datorează puterii cu care crește viteza metabolismului, iar consumul de chimen în mod regulat îmbunătățește procesul digestiv și crește imunitatea. Aroma lui puternică oferă un control mai bun asupra cantității de alimente pe care o consumi. Chimenul acționează ca un aliat împotriva poftei de mâncare și stimulează foarte bine metabolismul.

Învață să gătești sănătos și să jonglezi cu condimente din toate bucătăriile lumii la cursul de Cooking around the world pe care Marius Tudosiei îl ține la Dalles GO (partener: Aurelia Vișinescu). Înscrie-te acum pe info@dallesgo.ro sau la telefon 0769.041.711.