Poți să slăbești fără să depui eforturi uriașe în această direcție. Un prim ajutor sunt alimentele de mai jos, care îți vor facilita procesul de pierdere în greutate.

Laptele

Probabil unul dintre cele mai comune și accesibile alimente de pe piață este totodată și unul din cele mai practice alimente în lupta contra kilogramelor în plus. Consumă lapte imediat după antrenament, pentru proprietățile sale alcaline și pentru proteinele de calitate pe care le conține – acestea vor ajuta procesul de refacere al organismului. De asemenea, dacă nu te poți abține să mănânci înainte de ora de culcare, să înlocuiești alimentele pe care obișnuiești să le consumi cu 1-2 pahare de lapte. Astfel, vei reduce aportul caloric, având toată o senzație de sațietate.

Ouăle

Consumate corect, sunt un aliment extrem de util în regimurile de pierdere în greutate. Mănâncă-le la micul dejun, alături de brânzeturi și legume nepreparate termin (de exemplu, salate). Atenție, însă! De la această masă va trebui să elimini sursele de carbohidrați, precum pâinea, leguminoasele și fructele.

Spanacul

Este unul din alimentele cu cel mai scăzut aport caloric/100 g, ceea ce îl recomandă pentru perioadele în care vrei să pierzi în greutate. Spanacul poate fi asociat cu surse de proteine sărace în grăsimi, precum carnea de pasăre sau de vită.

Grapefruitul

Reprezintă unul dintre cele mai consacrate alimente pentru a pierde în greutate, așa că nu putea lipsi de pe listă. Pentru a profita la maximum de efectele acestui fruct asupra organismului tău, consumă-l pe post de gustare între mesele principale sau seara, înainte de culcare (este un substitut bun pentru lapte).

Bananele

Și ele sunt fructe utile în lupta cu kilogramele. Doar să nu mănânci mai mult de 2-3 pe zi; altfel vor avea efectul invers.Consum-le înaintea unui antrenament, deoarece îți vor asigura energia necesară. Le poți savura și în timpul zilei, când simți că nu mai ai randament – funcționează ca un energizant natural.

Tu ce alimente consumi atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus? 

 

Cosmin Ciocîrlan este antrenor personal World Class at the Grand.