Ți-am făcut o listă cu produsele care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie iarna asta, dacă vrei să ai un sistem imunitar invincibil.

Iaurt

Cel natural, cât mai simplu, conține numeroase bacterii necesare nu numai unui stomac sănătos. Iaurtul ajută la producerea de leucocite, substanțe care luptă împotriva infecțiilor. Consumă zilnic o porție de iaurt natural, în care poți adăuga și câteva fructe de pădure, iar răceala va sta tot mai departe de tine!

Ghimbir

Este una dintre minunile medicinii ayurvedice, pentru că are o mulțime de proprietăți. Este antiseptic, expectorant, antiviral, antiinflamator – toate astea îl transformă într-o soluție perfectă antirăceli. În plus, dacă ai alergii, află că este antifungic, antispasmodic și antiseptic. Pe scurt, folosește-l cu încredere, ca să treci de iarnă cu bine. Consumă-l ras, în combinație cu miere, în sucuri, în ceai sau în mâncare!

Cătină

Dacă aveai impresia că citricele sunt campioanele vitaminei C, atunci e timpul să-ți schimbi părerea. Cătina are de 10 ori mai multă vitamina C, iar pe lângă asta, mai are și vitaminele E, K, complexul B (B2, B6, B9, colina, inozitol), serotonină, minerale și... mai are rost să continuăm? Fă-ți o pastă din fructe de cătină, cu miere, și te vei energiza instantaneu!

Rodie

Are de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde, pe care probabil îl consumai tocmai pentru cantitatea mare din aceste substanțe. În plus, are vitamina C din plin, care te va ajuta să scapi de răceli, și vitaminele A și E, de care ai nevoie pentru o piele sănătoasă, care din cauza frigului are de suferit.

Ceai de echinaceea

Luptă cu mare succes împotriva răcelilor, deoarece are proprietăți antivirale și antimicrobiale! Are un gust acrișor, plăcut, dar mai important de atât este că dacă îl bei atunci când ai răcit deja, te pune rapid pe picioare.