Vacanța te-a dat peste cap și ți-e greu să te reapuci de treabă? Avem 6 sfaturi care îți vor rezolva problema.

1. Readaptează-te la temperatura de acasă
Dacă ai fost în concediu într-un loc cu temperaturi crescute, atunci s-ar putea să fie mai greu să te obișnuiești cu gradele de aici. Așa că, în primă fază, încearcă să recreezi atmosfera din locurile vizitate. Mergi la înot, la saună și la masaj. Poartă culori vii, bea sucuri colorate (ne referim la cele naturale din fructe și legume) și încearcă să stai cât mai puțin pe afară.

2. Reintră în stilul de viață sănătos
Probabil te-ai întors din vacanță cu 2-3 kilograme în plus, așa că ar fi bine să îți reiei rapid programul de sală și regimul alimentar obișnuit. E cea mai simplă și bună metodă ca să îți readuci corpul la forma dinainte de vacanță și să ai mai multă energie pentru ce te așteaptă la birou.

3. În primele zile, pleacă mai repede de la birou
Organizează-ți timpul astfel încât să pleci mai devreme de la birou în prima săptămână; dacă nu se poate, măcar nu sta peste program. Altfel, riști să te extenuezi rapid.

4. Reorganizează biroul
Un an nou, începuturi noi. Dacă simți că te sufoci în biroul aglomerat, fă-ți ordine pe masă, aruncă lucrurile de care nu ai nevoie și înconjoară-te cu obiecte dragi, de la flori până la fotografii (eventual din vacanță).

5. Fă mișcare în pauze
Dacă primele zile la birou nu sunt foarte aglomerate, profită și ia mai multe pauze. Însă folosește-le constructiv. Plimbă-te cât poți de mult, vorbește cu colegii de la alte etaje, împărtășește experiențe din vacanțe și, cel mai important, râzi! Ai nevoie de endorfine pentru a lua totul de la capăt.

6. Plănuiește următoarea vacanță
Ce poate fi mai relaxant după o perioadă de concediu decât să îl planifici pe următorul? Caută o nouă destinație în care vrei să ajungi și prelungește-ți, în felul acesta, euforia cu care te-ai întors din călătorii.