• Ia o pauză.
  1 din 8 Ia o pauză.

  Mergi în natură. Caţără-te, mergi, aleargă, sari, bucură-te! Încălzeşte-te pentru un scurt exerciţiu care îţi va deschide plămânii şi respiraţia.

  < Înapoi la articol
   
 • Începe cu Tadasana.
  2 din 8 Începe cu Tadasana.

  Foloseşte această postură pentru a te concentra, astfel încât să intri în ceea ce numim "spiritul Yoga". Fixează-ţi tălpile pe sol. Ideal este să faci această asană pe o suprafaţa tare şi dreaptă, dar în natură, unde poţi simţi pământul, nisipul sau iarba, ceea ce reprezintă un beneficiu incredibil. Lungeşte-ţi corpul şi respiră.

  < Înapoi la articol
   
 • Treci la Utkattasana pentru postura scaunului.
  3 din 8 Treci la Utkattasana pentru postura scaunului.

  Repet-o de şase ori, cât să o execuţi cât mai cursiv, apoi, în cea de-a 7-a repetiţie stai un minut. În acel punct, respiră, extinde-ţi abdomenul, pieptul şi sternul. Menţine-ţi braţele ferme şi nu-ţi ridica fesele.

  < Înapoi la articol
   
 • Execută Bakasana.
  4 din 8 Execută Bakasana.

  Nisipul este suprafaţa perfectă pentru a-ți adapta strânsoarea palmei, deoarece vei simți mai puțină presiune decât atunci când o faci pe o podea normală.

  < Înapoi la articol
   
 • Stai în Tadasana.
  5 din 8 Stai în Tadasana.

  După ce revii la Tadasana și îți eliberezi brațele, stai doar în Tadasana sau încearcă Gomukasana, încrucișându-ți degetele mâinilor la spate. Dacă nu îți poți atinge palmele, folosește un prosop.

  < Înapoi la articol
   
 • Păstrează-ţi echilibrul în Virabhadrasana III.
  6 din 8 Păstrează-ţi echilibrul în Virabhadrasana III.

  În nisip, de exemplu, este mult mai dificil, dar merită să încerci pe orice suprafaţă. Virabhadrasana III (sau postura luptătorului), cu coatele apropiate de trunchi, devine o adevărată provocare pentru concentrarea ta. Menţine poziţia timp de un minut pe fiecare picior; niciodată mai puţin! Şi nu uita să îţi încordezi în permanenţă picioarele!

  < Înapoi la articol
   
 • Treci la triunghiuri simple.
  7 din 8 Treci la triunghiuri simple.

  Trikonasana este o postură care deschide trunchiul și șoldurile, fiind un test foarte bun pentru echilibru şi forță. Dar este important să efectuezi totul în ritm lent; nu uita că nu ești la sală contracronometru. Concentrează-te pe respirație și pe postura șoldurilor. De asemenea, încordează-ți bine cvardicepșii, pentru a crea mai mult spațiu între coapse. Ai la dispoziţie 30 secunde pentru ajunge în această postură, apoi între 30 de secunde și un minut să o menţii. Dacă îţi simți gâtul prea încordat, uită-te în jos, către sol.

  < Înapoi la articol
   
 • Simte pământul.
  8 din 8 Simte pământul.

  Dacă vrei o asana pe sol, încearcă diferite tipuri de pod, cum ar fi Setu Bandha (varianta pe care o făceai şi când erai copil, cu umerii şi tălpile pe podea) sau ceva mai dificil, precum Chakrasana (A). Însă aceasta din urmă trebuie făcută cu ajutorul partenerului şi numai dacă simți că o poți face.

  Dacă, dacă eşti la mare, pe nisip, profită şi încearcă Paryankasana (B), care pune mai puţină presiune pe degetele de la picioare, glezne, spate și gât. Dar, efectuează această mişcare doar dacă o din sala de yoga.

  < Înapoi la articol
   
x

W.Worldclass.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >