Secretele unui chip tânăr și ale unui trup sănătos nu sunt cremele-minune și nici pastilele-magice, ci un ritual tibetan, vechi de peste 2.500 de ani.

Cele cinci rituri tibetane, după cum spun științele străvechi, te fac să renaști fizic și spiritual. Mai exact, îți îmbunătățesc sănătatea și îți echilibrează corpul și mintea, ceea ce te face să pari mai tânăr și să trăiești mai mult, folosind energia vieții.

Mișcările nu sunt complicate și nici nu necesită foarte mult timp, însă trebuie să le faci zilnic, timp de nouă săptămâni, fără întrerupere. În prima săptămână, execută fiecare rit de trei ori. Apoi, săptămânal, adaugă câte două repetiții la fiecare mișcare. Astfel încât, după nouă săptămâni, să faci 21 de repetări.

Efectuează exercițiile dimineața, ca să profiți de beneficiile lor pe tot parcursul zilei. Principalele avantaje ale celor cinci rituri vin din faptul că, prin mișcare, se echilibrează centrele energetice ale corpului. În pauza dintre dintre rituri, stai cu mâinile pe talie și respiră adânc, concentrându-te asupra stomacului tău.

Invartirea

1. Ritul numărul 1: Învârtirea

Întinde brațele în lateral, în linie cu umerii. Rotește-te, de la stânga la dreapta, până simți că amețești ușor.
Beneficiu: Acest exercițiu îți stimulează și îndreaptă coloana și îți deschide zona centrală a corpului, pentru a primi energie.

 

 

Ridicari de picioare

2. Ritul numărul 2: Ridicări de picioare

Stai pe spate, cu mâinile întinse pe lângă tine și palmele pe sol. Ridică picioarele la 90 de grade sau mai mult, ținându-le perfect întinse. Menține pentru o secundă, apoi revino lent la poziția de start.
Beneficiu: Acest exercițiu îți aliniază chakrele, făcându-ți coloana și zona centrală a trunchiului mai puternice. În plus, stimulează musculatura picioarelor.

 

Postura camilei

3. Ritul numărul 3: Postura cămilei

Stai în genunchi, cu brațele ușor îndoite și palmele sprijinite pe partea din spate a coapselor. Lent, adu capul și bărbia spre piept, cât de mult poți. Apoi arcuiește-ți coloana și lasă-te pe spate cât îți permite mobilitatea, cu capul atârnând. Revino la poziția de start.
Beneficiu: Cu acest exercițiu începi să îți deschizi chakrele și să îți "trezești" corpul. Mișcarea spre înainte îți întinde foarte bine spatele, iar cea spre spate deschide pieptul, stomacul și partea din față a coapselor.

Masa

4. Ritul numărul 4: Masa

Stai în fund cu picioarele perfect întinse în față. Așază-ți palmele pe podea, du bărbia în piept și încearcă să îți ridici corpul în timp ce îndoi genunchii, astfel încât coapsele și trunchiul să ajungă paralele cu solul. Lasă-ți capul să pice ușor pe spate. Coboară, relaxează-te și repetă.
Beneficiu: Acest exercițiu îți deschide toate cele șapte chakre. În plus îți întinde foarte bine șoldurile, pieptul, umerii și brațele.

Cainele

5. Ritul numărul 5: Câinele cu fața în sus și câinele cu fața în jos

Stai în picioare, drept, cu brațele pe lângă tine. Din această poziție du palmele pe sol, la circa un metru în fața ta. Împinge corpul, mai ales de la nivelul șoldurilor, mult în sus și în spate, ridicându-te pe degetele de la picioare și pe palme. Adu-ți bărbia în piept. Apoi coboară-ți pieptul pe podea și arcuiește-ți coloana. Du capul spre spate cât poți de mult și lasă-l să atârne.
Beneficiu: Prin acest exercițiu, lucrezi preponderent cu chakra primară, sacrală, și cu cele două ale capului. De asemenea, îți vei deschide mult pieptul și spatele.

Sursa foto: ashtarcommandcrew.net